Maestrul minciunilor de Maureen Johnson (editura Trei, 2019)

Primul volum din seria Stevie Bell.

Academia Ellingham este o faimoasă școală private din Vermont, dedicată celor mai străluciți inventatori, artiști și cercetători. A fost întemeiată de Albert Ellingham, un magnat de la începutul secolului XX, care și-a dorit să construiască o instituție în care învățarea să fi e un joc.

În 1936, la scurtă vreme după înființare, soția și fiica lui au fost răpite. Singurul indiciu a fost o scrisoare-ghicitoare semnată „Maestrul minciunilor”, în care erau înșirate diferite metode de a ucide. Această dispariție a devenit unul dintre marele mistere nerezolvate ale istoriei americane.

Stevie Bell, o adolescentă pasionată de detectivistică, se înscrie la Academia Ellingham și își propune să rezolve acest caz. Dar se întâmplă ceva cu totul neașteptat: Maestrul Minciunilor reapare și moartea se cuibărește în academie. Iar Stevie Bell pornește într-o cursă contracronometru pentru elucidarea celor două cazuri.

off-topic : La Editura Trei a apărut volumul Fulgi de iubire, scris de Maureen Johnson împreună cu John Green și Lauren Myracle iar în acest moment este la -62% + 0.99 lei livrarea prin curier, dacă folosiți acest voucher.

Opinii despre carte : 

“Un thriller complex și captivant.” – John Green

“Un excelent debut de serie.” – Entertainment Weekly

“Maureen Johnson scrie ingenious și captivant, iar Maestrul minciunilor este un thriller plin de răsturnări de situație, care îi va face pe cititori să aștepte cu nerăbdare următoarele volume din serie.” – Booklist

“Maureen Johnson are o minte foarte originală, un set de convingeri morale ferme, un curaj extraordinar și un deosebit simț al ridicolului. La toate astea, se adaugă un stil foarte plăcut.
Citiți tot ce scrie.” – E. Lockhart, autoarea bestsellerului Mincinoșii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *