Prințesa Bari de Hwang Sok-yong + livrare acasă = 8.98 lei

Legenda coreeană a prinţesei Bari istoriseşte cum cea de-a şaptea fiică a unui rege este abandonată de părinţi, dornici să aibă şi un fiu. Când însă regele şi regina se îmbolnăvesc, ghicitorii le spun că există o singură cale de salvare: fiica lor părăsită trebuie să caute apă vieţii la marginea lumii şi să le-o aducă.

Pornind de la această legendă, Hwang Sok-yong ţese în romanul său o poveste despre viaţa grea din Coreea de Nord a anilor ’90, despre cum oamenii pot deveni fiare, despre supravieţuirea într-o lume chinuită de conflict.

Eroina, cea de-a şaptea fată, primeşte de la bunica ei, o femeie-şaman, numele Bari. Bunica este cea care o pregăteşte pe micuţa Bari pentru calea lungă pe care o va străbate, învăţând-o cu ajutorul poveştilor că nimic nu e inutil, că răbdarea reprezintă cheia supravieţuirii. Şi, deşi copila nu înţelege mare lucru, va descoperi în China, la Londra şi pe unde o mai poartă paşii, aievea şi în vis, înţelepciunea de a da timpului timp.

Cartea poate fi găsită aici.

Livrare gratuită prin folosirea acestui voucher. Se va plăti 0.99 lei taxa de procesare a comenzii, care se regăsește în cei 8.98 lei din titlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *