Colecția Apocaliptica de Dan-Silviu Boerescu la chioșcurile de ziare?

Colecția va avea opt volume.

Prețul este de 14.99 lei per volum  (unul din motivele pentru care noi credem că va apărea la chioșcurile de ziare, este doar o presupunere – nu avem nicio confirmare) s-a confirmat, apare la Jurnalul la 15.99 lei per volum.

Primul volum al colecției : Românii și tragedia scufundării Titanicului (cu referiri inedite din presa vremii).

Detalii despre carte :

Multe scenarii apocaliptice au înconjurat, încă înainte de lansarea sa la apă, uriașul pachebot RMS „Titanic”, cel mai mare obiect autopropulsat din istoria omenirii. Tragedia a generat apoi și o mulțime de interpretări conversate ale faptelor și personajelor, dar și mai multe ecranizări, între care cea a lui James Cameron din 1997 a dominat box office-ul mai bine de un deceniu. Dincolo, însă, de orice, epopeea navei – care încă nu s-a încheiat! – rămâne o copleșitoare poveste despre sânge, iubire, aur și oțel, la care au contribuit și un număr de români…

  • Cea mai celebră navă din istorie și cruntul ei destin – noile teorii ale conspirației
  • „Corabia văduvelor” – un mister numit „Carpathia”
  • Românii de pe pachebotul groazei – legende și adevăr
  • 11 Premii Oscar pentru ficțiunea despre o tragedie reală
  • Naufragiul pachebotului RMS „Titanic” în presa românească a vremii. Amănunte inedite – Personalități filo-române ale vieții cotidiene britanice și americane dispărute o dată cu vasul „Titanic” – O nouă viziune asupra naufragiului – Situații controversate și diferite față de varianta cinematografică.

Secțiunea documentară a cărții a fost realizată de drd. Ion Andrei Gh. Țârlescu, absolvent al Universității „Kapodistria” din Atena (Facultatea de Teologie), cercetător-bibliograf S1 la Serviciul Manuscrise și Carte Rară al Bibliotecii Academiei Române. Este doctorand al Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române, pregătind un doctorat în filologie greacă și autor a peste cincizeci de traduceri din limba greacă veche și modernă cu importante contribuții în istoriografia și filologia românească veche, prin cercetări de manuscrise și documente în biblioteci din străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *