Libertatea : volumele 1-4 ale seriei „Ultimul regat” de Bernard Cornwell. Din 2 august 2017

Volumele lipsă pot fi cumpărate de aici sau de aici.

update 16 iunie 2018 – apar volumele 5-7 ale seriei  – detalii aici.

update 1 septembrie 2018 – apar volume 8-10 ale seriei – detalii aici.

Cartea anunțată AICI va deschide seria „Ultimul regat / Povestile saxone” de Bernard Cornwell.

Prețul unei cărți : 19.99 lei (vândute separat de ziarul Libertatea).

Au fost anunțate primele 4 cărți ale seriei :

  • Ultimul regat de Bernard Cornwell  – 2 august 2017

LA MIJLOCUL secolului al IX-lea, fiorosii danezi navalesc pe pamantul britanic, dornici de jafuri si cuceriri. Regat dupa regat cad prada invadatorilor nemilosi, pana cand unul singur ramane. Astfel, soarta intregii Anglii si cursul istoriei ajung sa depinda de un singur om, de un singur rege.

  • Calaretul mortii  de Bernard Cornwell – 9 august 2017

Wessex, ultimul bastion englez ramas neinfrant, este privit cu nesat de fiorosii cuceritori vikingi. Legat de pamantul amenintat prin nastere si casatorie, dar crescut de invadatorii danezi, Uhtred, un tanar de vita nobila sta in cumpana intrebandu-se cui ar trebui sa-i fie credincios. Dar sangele este destinul sau, iar cand hoardele vikinge ataca, Uhtred trebuie sa lase deoparte ura si neincrederea si sa fie alaturi de aparatorul tarii sale – regele fugar Alfred

  • Stapanii Nordului  de Bernard Cornwell – 16 august 2017

Este anul 878. Uhtred, fiul unui nobil din Northumbria, i-a ajutat pe saxonii din Wessex sa-i invinga pe danezii invadatori. Eliberat de loialitatea fata de regele victorios si nerecunoscator Alfred, se indreapta spre casa pentru a-si salva sora vitrega, tinuta prizoniera de Kjartan cel Crud. Speranta lui Ujtred sta in sabia sa, Respiratia-Sarpelui, aliati fiindu-i Hild, o calugarita saxone fugara, si Guthred, un rege cazut prizonier. Rebeliunea, haosul si tradarea il asteapta in nord, fortandu-l pe Uhtred sa se intoarca la cel alaturi de care a lupta inainte : Alfred cel Mare.

  • Cantecul sabiei  de Bernard Cornwell  – 23 august 2017

Este anul 885, iar in Anglia, divizata in regatul danez din nord si regatul Wessex din sud, domneste pacea. Razboinic din instinct si viking din fire, Uhtred, fiul unui nobil din Northumbria, are pamant, sotie si copii …. si o datorie fata de regele Alfred : sa mentina granita de Temes. Dar vikingii au invadat orasul Lundene, cu gandul sa cucereasca Wessexul … cu ajutorul lui Uhtred. Fortat sa aleaga intre juramantul fata de rege si valul periculos de schimbari ce se prefigureaza, Uhtred trebuie sa ia acum decizia care va determina viitorul Angliei.

——–

„Ultimul regat / Povestile saxone” – seria de succes scrisă de Bernard Cornwell, este o cronică a istoriei Angliei de la începuturile sale, „la fel de captivantă ca Urzeala tronurilor, dar inspirată din evenimente reale“ (The Observer), serie care a stat la baza unui excepțional serial de televiziune realizat de BBC.

La mjlocul secolului al IX-lea, fioroșii danezi năvălesc pe pământul britanic, dornici de jafuri și cuceriri. Regat după regat cad pradă invadatorilor nemiloși, până când unul singur rămâne. Astfel, soarta întregii Anglii și cursul istoriei ajung să depindă de un singur om, de un singur rege.

Bernard Cornwell scrie o serie istorică și de aventuri excepțională, o serie de romane despre curaj, trădare, datorie, devotament, măreție, dragoste și luptă, așa cum se văd prin ochii unui tânăr războinic, a cărui loialitate este împărțită între două lumi.

Bernard Cornwell este „cel mai mare scriitor de romane istorice din zilele noastre” – Washington Post.

„Bernard Cornwell descrie scenele de bătălie mai bine decât orice alt autor pe care l-am citit vreodată, clasic sau contemporan.“ – George R.R. Martin

PROMO.

4 thoughts to “Libertatea : volumele 1-4 ale seriei „Ultimul regat” de Bernard Cornwell. Din 2 august 2017”

  1. Buna ziua 1 As dori sa stiu daca pot achizitiona primele trei volume scrise de Bernard Cornwell, aparute in 2,9,si 16 august. Cu multumiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *