Cumpara online  „Basmele romanilor” de la Jurnalul National!

Jurnalul National lanseaza din15 octombrie 2010 o noua colectie : Basmele romanilor, o colectie frumoasa pentru copiii dumneavoastra, scrisa in graiul vechi romanesc, carte ce sigur o veti citi si voi, parintii, nu numai cei mici.

In aceasta colectie gasim cele mai frumoase basme romanesti, scrise de folclorişti celebri şi prestiogioşi carturari romani din secolul al XIX-lea precum Petre Ispirescu, Dumitru Stancescu, G. Dem Teodorescu sau Ion Pop-Reteganul.

10 volume, pretul unui volum fiind de 12.9 lei.

Volumele colectiei Basmele romanilor de la Jurnalul National si data de aparitie :

  • vol. 1 – Petre Ispirescu : 15 octombrie 2010.
  • vol. 2 – Dumitru Stancescu : 22 octombrie 2010.
  • vol. 3 – Ion Pop-Reteganul : 29 octombrie 2010.
  • vol. 4 – Alexandru Vasiliu si I.C. Fundescu : 5 noiembrie 2010.
  • vol. 5 – N.D. Popescu şi Mihai Eminescu : 12 noiembrie 2010
  • vol. 6 – Simeon Florea Marian : 19 noiembrie 2010
  • vol. 7 – I.G. Sbiera  – 26 noiembrie 2010.
  • vol. 8 – Ioan Slavici şi G. Dem. Teodorescu – 3 decembrie 2010
  • vol. 9 – Tudor Pamfile si Constantin Radulescu-Codin – 10 dec 2010
  • vol.10 – Petre Ispirescu : 17 decembrie 2010

27 de comentarii la „Jurnalul National : Basmele romanilor. Din 15 octombrie 2010.”
  1. Pacat ca s-a abandonat din cine stie ce motive Cartea de buzunar!…Si Basmele romanilor sunt o initiativa laudabila, dar e foarte trist cand o idee atat de valoroasa si la indemana
    multor romani saraci iubitori de lectura s-a topit…Nici nu mi-am imaginat un final asa de brusc…

  2. A fost odată ca niciodată… că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti. O lume a poveştilor cu zâne şi eroi, balauri şi feţi – frumoşi. În fiecare vineri, începând cu 15 octombrie, Jurnalul National îţi aduce „Basmele romanilor”. O colecţie nemuritoare! O colecţie pentru biblioteca familiei tale. 10 volume cu toate basmele povestite si nepovestite!

    Basmele românilor…O colecţie menită să ne reamintească ce înseamnă cu adevărat rădăcinile noastre. O colecţie care demonstrează o dată în plus identitatea culturală a poporului român. O colecţie scoasă „din cea mai veche ladă de zestre a literaturii române şi a culturii noastre populare”. O colecţie care trebuie transmisă din generaţie în generaţie.

    Primul volum al colecţiei te invită într-o călătorie fascinantă…vino în lumea celor mai frumoase basme ale lui Petre Ispirescu alături de Prâslea cel voinic, Greuceanu, „Făt-Frumos şi balaurul cu şapte capete”, „Zâna Zânelor” şi multe alte personaje fantastice.

    De la folclorişti celebri şi prestigioşi cărturari români din secolul al XIX-lea precum Petre Ispirescu, Dumitru Stăncescu sau Ion Pop-Reteganul, până la profesori şi etnologi contemporani ca Silviu Angelescu sau Pamfil Bilţiu, colecţia „Basmele Românilor” reuneşte volumele cele mai de seamă ale culegătorilor de basme populare româneşti.

    „Basmele românilor” reprezintă un prilej de reeditare a unor îndrăgiţi clasici ai genului, dar şi o ocazie de a face dreptate unor culegători pe nedrept uitaţi, reintroducând în circuitul culturii române nume precum N.A. Bogdan, I.C. Fundescu sau N.D.Popescu, ale căror volume nu au mai fost reeditate de mai bine de un veac.

    Textele, de factură fantastică, cuprinse în volumele colecţiei au fost culese direct din popor, şi redate de culegători într-o manieră cât mai apropiată de istorisirea orală consemnată. Cu toate acestea, în numeroase basme, amprenta stilistică, scrisul frumos meşteşugit al culegătorului vor fermeca cititorii de orice vârstă cel puţin la fel de mult ca şi păţaniile fabuloase prin care trec personajele de basm.
    Vă invităm la lectură…într-o lume plină de poveste şi…taină!

  3. Colectia propusa de Jurnalul National–”Basmele romanilor” ,vrea sa reuneasca cele mai minunate pagini de basm…Ramane insa de vazut daca aceasta colectie va avea succes sau nu.Tot ceea ce sper ,este ca aceasta colectie sa nu aiba un sfarsit brusc–intrerupere,amanare etc.–-Colectia CARTE DE BUZUNAR a oferit cititorilor(printre care si mie) prea putin,in comparatie cu ceea ce asteptam:multe nr.,titluri si autori diversi.***Numeroase colectii pe piata ,calitate sau nu,preturi diverse…bucuria celui ce poate primi PAGINI DE GANDURI SI INFORMATII.

  4. Multumiri pentru interesul aratat de ziare pentru cultura copiilor prin editarea acestor carti.
    As propune si DVD-uri, povesti cu personaje din desene animate sau nu, non agresive, gen Haidi, Harap Alb, Fram ursul polar,Ciresarii, Cstelul fetei in alb- Constantin Chirita -etc.

  5. Cateva raspunsuri punctuale:
    1. Pretul unui volum este 12,9 lei.
    2. Da, vor fi volume serioase, nu cu 10 povesti
    3. Da, in 2 saptamani de la data aparitiei (15 octombrie)veti putea achizitiona colectia „Basmele romanilor” de la shopjurnalul, magazinul nostru online pe care il gasiti la adresa: ***shop.jurnalul***/
    Sursa: http://www.jurnalul.ro/static-542948.html

  6. Primul volum al acestei minunate serii de povesti este semnat in totalitate Petre Ispiresu. 26 de basme printre care: „Praslea cel voinic”, „Greuceanu”, „Fat-Frumos si balaurul cu sapte capete”, „Zana Zanelor”, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără moarte, Fata de împărat și pescarul și fiul vânătorului – pe care scriitorul ni le-a daruit spre a ne face cat mai dulce somnul copilariei.
    Sursa: ziarul Jurnalul National de miercuri 13.10.2010

  7. Cel de-al doilea volum al colecţiei Basmele Romanilor, care apare vineri, 22 octombrie, cuprinde peste 30 de basme semnate de Dumitru Stănescu, primul director al cunoscutei şi îndrăgitei colecţeii Biblioteca Pentru Toţi şi un povestitor talentat, care declara în prefaţa uneia dintre culegerile sale de folclor că „toate poveştile astea au un parfum plăcut de ţară, ne amintesc asemenea vremea frumoasă a copilă a copilăriei şi a bunelor bunici”.

  8. Cel de-al doilea volum al colecţiei Basmele Romanilor, care apare vineri, 22 octombrie, cuprinde peste 30 de basme semnate de Dumitru Stănescu, primul director al cunoscutei şi îndrăgitei colecţeii Biblioteca Pentru Toţi şi un povestitor talentat, care declara în prefaţa uneia dintre culegerile sale de folclor că “toate poveştile astea au un parfum plăcut de ţară, ne amintesc asemenea vremea frumoasă a copilă a copilăriei şi a bunelor bunici”.
    Sursa: ziarul Jurnalul National de miercuri 15.10.2010

  9. Am si eu o curiozitate in ceea ce priveste fontul folosit in aceasta colectie. Sunt „3 litere pe o pagina” sau este acelasi font ca la cartea de buzunar sau ca biblioteca pentru toti de exemplu

  10. As avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva din cei care au cumparat cartea…Fiind un tanar cu resurse financiare limitate as vrea sa intreb daca isi merita cartea banii.Ma refer aici strict la continut si daca e umpluta cu poze sau ceva cartea( sper ca nu e o carte pt copilasi).Basmele lui Ispirescu sunt intradevar o carte de capatai pt orice copil si as dori sa stiu daca meri sa investesc banii in aceasta carte.Va multumesc anticipat

  11. A citit cineva povestile aparute? Ei bine..eu da,pentru fiul meu..si una una ..ci vreo 10..daca primul volum este acceptabil..povestile din al doilea volum sunt…socante..instiga la crima (intre frati, parinti si copii, sot si sotie etc), totul este o lupta acceptata sub orice forma totul este pentru atingerea scopului propus…instigare la dezmembrarea familiei…nu am stitu cum sa le aduc din condei, sa le scurtez..sa le schimb actiunea chiar…Nu se pot citi categoric unui copil….
    Am trait ultimii 10 ani in USA si mi se pareau atata de pueriel..de naive ..de copilaresti cartile americane pentru copii. Acum le simt lipsa ,realizand impactul avut asupra imaginarului ..

    Oare chiar nimeni nu poate interzice tiparirea acestor „carti”???

  12. Draga MEDA Ce ti se pare socant sunt basmele romanilor ,sunt si cateva aiurea cum ar fi <un mort a omorat doi si doi au omorat doisprezece ,

  13. Volumul al patrulea al colectiei de vineri, 5 noiembrie, „Basmele romanilor” ofera cititorilor prilejul unei intalnirii minunate cu doi culegatori mai putini cunoscuti publicului larg, dar care prin mestesug si vorbe alese reusesc sa farmece pe toti cu povestii minunate.
    Cei doi culegatori se numesc Alexandru Vasiliu si I.C. Fundescu.
    Sursa: ziarul Jurnalul National de vineri 29.10.2010

  14. Volumul al cicielea al colectiei de vineri, 12 noiembrie, “Basmele romanilor”, cuprinde incantatoarele povesti culese si preluate de N.D. Popescu si Mihai Eminescu, adevarate margaritare accesibile publicului larg dupa multa vreme in care au ramas pe un raft ceva mai mult ascuns al literaturi populare.
    Sursa: ziarul Jurnalul National de vineri 5.11.2010

  15. Ce parere aveti despre colectie? calitate-pret, autor-opere.
    Mie mi se pare ca cateva seama ca tema principala sau cu basme de autorii din strainatate.
    Un raspuns

  16. Volumul VI al colectiei , „Basmele Romanilor” cuprinde incantatoare povesti din nordul Moldovei, culese de Simion Florea Marian, cunoscutul folclorist si etnograf sucevean care a incantat generatii intregii cu legende, doine, cantece populare, dar mai ales cu basme. Basme: Istian Viteazul, Ileana Cosanzeana, Bulimandra, etc.

  17. Volumul VII al Colecției Basmele românelor este semnat de un culegător mai puțin cunoscut publicului larg Ion G. Sbiera. Printre eroii de basme pe care îi veți îndrăgii pe dată se numără șugubățul Pepelea, viteazul Sucnă-Murgă, Voinicul Florilor cel fermecat, isteața fată pe care n-o întrecea nimeni în vorbă, fata cea cuminte a popii și căpitanul fără nas sau un simpatic țigan. Basme: Omul cu trei minți, Hargatul năzdravan, Baba mireasă, Babele și moșnegii scăpați de omor ș.a

  18. Volumul VIII al colecţiei „Basmele Românilor” propune reîntâlnirea cu doi autori nespus de îndrăgiţi, care „au dăruit” multor generaţii plăcerea de a asculta poveşti cu tâlc. Cel dintâi autor ale cărui basme le veţi regăsi în cartea de faţă este Ioan Slavici, cunoscut publicului într-o mai mare măsură ca nuvelist sau romancier, decât ca povestitor. Parcurgându-i poveştile, o veţi cunoaşte pe tainica Zână a Zorilor, vă veţi ospăta şi veţi asculta vorbe şugubeţe la hanul Floriţei din codru şi veţi fi încântaţi de isteţimea unei fete încântătoare precum Ileana cea şireată. Prin puterea fără margini a imaginaţiei, veţi dezlega blestemul care apasă asupra lui Limir-împărat, veţi trece prin nenumărate păţanii şi năzdrăvănii alături de Păcala („Păcală în satul lui”), veţi vedea prin ce minune pot răsări peşti pe ogorul unui ţăran cumsecade („Peştele pe brazdă”) sau cum pot fi învinşi puternicii zmei numai prin şiretlicuri („Stan Bolovan”).
    Cel de-al doilea culegător ale cărui basme sunt incluse în volumul de faţă, G. Dem. Teodorescu vă invită într-o călătorie prin ţinuturi fermecate, unde călăuze vor fi personaje de neuitat precum Ion Făt-frumos, fata Crivăţului, Viteazul cu mâna de aur, Stăncuţa, Mariuţa sau cele trei ursitori care cunosc în amănunt soarta oricui.
    Sursa: http://www.jurnalul.ro/jurnalul-national/jurnalul-national/basmele-romanilor-542948.html

  19. Odata cu volumul IX al colectiei Basmele Romanilor, doi culegatori si folcloristi de prim rang – Tudor Pamfile si Constantin Radulescu-Codin – vor deschide calea catre o lume de poveste in care imaginatia fiecaruia, de la prichindei de-o schioapa, pana la bunici cu glasul bland, va putea zburda nestingherita.
    Basme de Tudor Pamfile: Norocel argatul, ginere imparatesc, Povestea ciocarliei, Voda-imparat, Niculcea, Bou-Balanel, Sperla voinicul s.a.
    Basme de Constantin Radulescu-Codin: Feciorul imparatului lighionilor, Omul salbatic, Ciobanul si fata de imparat, s.a.

  20. As vrea sa nu uitati pe Nicolae Batzaria, cu toate povestioarele editate in revista UNIVERSUL COPIILOR, Nestor Urechia cu ZANELE DIN VALEA CERBULUI…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *