Începând de luni, 27 noiembrie 2023, la chioșcurile de ziare veți putea găsi ziarul Adevărul la pachet cu cartea Povestea unei fetițe care voia să le știe pe toate de Regina Maria a României.

Un titlu puțin cunoscut al iubitei Regine Maria.

Regina Maria a României, încă din copilărie, se autodeclara o persoană cu o imaginație bogată și cu darul inăscut al povestirii, așa cum relata în memoriile sale. Ea era adeptă să inventeze pe loc povești pentru cei din jur. Prin urmare, nu surprinde faptul că a devenit o scriitoare de succes, evidențiindu-se în talentul său pentru versuri, proză (povestiri, romane) și memorii. Creatiile sale literare se remarca prin sensibilitatea lor, rafinamentul limbajului și stilului, precum și o tematică generoasă, inspirată din umanismul său profund, din forța caracterului său pasional și din iubirea sa vastă pentru viață.

Titlul în discuție a fost publicat în 1922 în Suplimentul Revistei Copiilor și Lineriței, prima revistă românească dedicată celor mici. Prezentul volum reprezintă prima reeditare a minunatei povești a Reginei. Capitol după capitol, cititorul este captivat de intrigantele peripeții ale copilei care descoperă că nu poate ști totul și că întotdeauna există mai mult de explorat și descoperit.

Preț ziar + 1 carte : 34.99 lei.

Un comentariu la „Adevărul : Povestea unei fetițe care voia să le știe pe toate de Regina Maria a României – 27 noiembrie 2023”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *