Începând de luni, 6 noiembrie 2023, ziarul Adevărul poate fi cumpărat la pachet cu cartea Legende antice de G. Popa-Lisseanu. 

Preț ziar + carte  34.99 lei.

„Cartea de față cuprinde două părți. În prima parte am strâns la un loc mai multe legende și basme mitologice, prelucrate după scriitori clasici greci și romani, iar în partea a doua, o serie de povestiri – legende în înțelesul etimologic al cuvântului – traduse liber după scriitorul grec Lucian din Samosata.

Trăind prin veacul I d.Hr. în timpul când noua religie se înfiripa în tot Imperiul Roman și pe alocuri prindea rădăcini adânci, iar panteonul grecesc cu zeii săi îmbătrâniți și decrepiți începea să se prăbușească, Lucian, deși nu s-a făcut dovada că ar fi fost și el creștin, găsește prilejul să persifleze și să-i satirizeze, ca un al doilea Morus, pe zeii păgânițăți și toate credințele religioase și pline de naivități ale lumii greco-romane.

Atât prima parte, care urmărește prin fiecare legendă un scop moral, tindând astfel la orientarea noastră etică – nicio faptă mare nu se poate face fără credință în zei, zice Vergiliu – cât și partea a doua, care persiflează cu finețe și cu umor înclinațiile religioase ale păgânității, nu insă și înseși fundamentele eticii, deschid orizonturi noi și ne procură, pe lângă o lectură distractivă, și o lectură folositoare, utile dulci, transpunând pe cititor în lumea plină de aventuri ideale a clasicității greco-romane.”

PROMO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *