Ediția din 23 mai 2023 a ziarului Jurnalul poate fi cumpărată la pachet cu cartea Ultima noapte la Auschwitz de Cosmin Boiu.

Preț ziar + carte : 34.90 lei.

În toamna anului 1944, un tânăr profesor de istorie antică din Viena este urcat într-un tren de marfă, alături de mii de alți condamnați, și este deportat la Auschwitz.

Pentru a evada, are la dispoziție doar câteva săptămâni, până când foamea îi va întuneca judecata, până ce trupul său va fi prea slăbit pentru a mai putea lupta. Oare va reuși?! Deznodământul romanului este neașteptat și șocant…

Scris la persoana întâi, într-o manieră alertă, romanul transportă cititorul în atmosfera terifiantă a acestei fabrici a morții, unde până și aerul miroase a deznădejde, în intimitatea gândurilor, a motivației și a dialogurilor unor monștri cu față umană, precum Josef Mengele, Rudolf Hoss sau criminalul Karl Fritzsch.

Inspirat din fapte reale, bine documentat, Ultima noapte la Auschwitz este un thriller istoric captivant și înspăimântător, o adevarată descindere în infern, care redă magistral încleștarea oarbă, mutilantă, între ființe dezumanizate, îndoctrinate și victimele lor lipsite de apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *