La editura Omnium se află în pregătire cartea cu Memoriile lui Walter Schellenberg, ultimul șef al serviciului secret al lui Adolf Hitler.

Cartea lui Schellenberg a fost scrisă în timp ce se afla în închisoare în Germania, unde a fost condamnat la moarte pentru trădare și conspirație împotriva lui Hitler. Condamnarea a fost mai târziu comutată în închisoare pe viață, iar Schellenberg a petrecut restul vieții sale în închisoare.

În cartea sa, Schellenberg oferă o perspectivă unică asupra celui de-al Doilea Război Mondial și asupra regimului nazist. El descrie cum a fost recrutat în SS, cariera sa în cadrul serviciilor de securitate ale Reich-ului și relațiile sale cu alte figuri importante din acea perioadă, cum ar fi Heinrich Himmler și Reinhard Heydrich.

De asemenea, Schellenberg dezvăluie detalii despre operațiunile de spionaj și contraspionaj ale Reich-ului, inclusiv despre încercările de a-l asasina pe Churchill și despre planurile de invazie a Marii Britanii. El oferă, de asemenea, o perspectivă unică asupra vieții personale a liderilor naziști și a modului în care aceștia și-au exercitat puterea.

Cu toate acestea, cartea lui Schellenberg a fost criticată pentru faptul că nu oferă o perspectivă obiectivă asupra evenimentelor și că a încercat să se prezinte într-o lumină favorabilă, ignorând multe dintre crimele și atrocitățile comise de regimul nazist. De asemenea, unele dintre informațiile furnizate de Schellenberg au fost puse sub semnul întrebării de istorici și cercetători, care au acuzat că acestea sunt exagerate sau inexacte.

COPERTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *