Începând de astăzi, 21 septembrie 2022, la chioșcurile de ziare veți putea găsi cartea Istoriai Greciei și a Romei de Tony Spawforth.

Preț la chioșcurile de ziare : 49.90 lei. Online o puteți găsi aici.

Detalii despre carte :

Civilizațiile magnifice create de vechii greci și de vechii romani reprezintă cea mai importantă moștenire a lumii clasice. Cu toate acestea, poveștile despre imperiile „civilizate“ ale grecilor și romanilor care au rezistat în fața barbarilor sunt departe de a fi adevărate. Tony Spawforth, cercetător apreciat, autor și colaborator la diverse publicații și emisiuni TV, urmărește aceste civilizații prin mai mult de șase milenii de istorie. Povestea lui ne dezvăluie că civilizațiile greacă și romană, în grade variabile, au fost surprinzător și în majoritate receptive la influențe externe, mai ales venite din Orient.

De la apariția civilizației miceniene în secolul al XVI-lea î.Hr., Spawforth urmărește drumul care ne duce prin apele Egeei vechi spre zenitul statului elen și apariția Imperiului Roman, a creștinismului și a consecințelor întemeierii primului califat.

Plină de informații provocatoare și cu un conținut proaspăt, este prima și singura lucrare accesibilă care ne spune povestea extraordinară a lumii clasice în întregimea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *