La chioșcurile de ziare : Copiii nopții de Paul Kenyon – 7 septembrie 2022

Începând de ieri, 7 septembrie 2022, la chioșcurile de ziare se poate găsi cartea Copiii nopții de Paul Kenyon. Povestea stranie și eroică a României moderne.

Cartea face parte din colecția Kronika a editurii Litera.

Preț la chioșcurile de ziare : 49.90 lei.

România, singura țară din Europa de Est care vorbește o limbă romanică, a fost mereu diferită de vecinele sale, iar în secolul XX s-a confruntat pe plan intern cu o galerie de personalități controversate: regele corupt Carol al II-lea; liderul antisemit al Gărzii de Fier, Corneliu Zelea Codreanu, sau generalul vanitos Ion Antonescu, care a venit la putere în 1940 și a condus țara într-o alianță cu Germania nazistă. După 1945, puterea a fost preluată de micul Partid Comunist, sub care țara a fost victima represi­unii de tip stalinist și a colectivizării după model sovietic.

Apoi, în 1965, odată cu venirea la putere a lui Nicolae Ceaușescu, în România a început cea mai ciudată dictatură din istoria recentă a Europei.

Mai mult decât o poveste a României moderne care se citește ca un roman, Copiii nopții este și o descoperire personală a acestei țări extra­ordinare. Atenția pe care Paul Kenyon o acordă viciilor și tendințelor cleptomane ale despoților se combină cu o analiză sinceră și personală a unei familii românești.

Sursa : blog Litera

One thought to “La chioșcurile de ziare : Copiii nopții de Paul Kenyon – 7 septembrie 2022”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.