Carte nouă : Librarul din Florența de Ross King

Carte recomandată dacă v-a plăcut: Numele trandafirului de Umberto Eco sau Clinamen. Cum a început Renașterea de Stephen Greenblatt.

Librarul din Florența este o odă închinată cărților și producției de carte, ilustrând trecerea de la manuscris la tipar, prin intermediul vieții unui om extraordinar, pierdut de mult timp în istorie, unul dintre adevărații titani ai Renașterii.

Renașterea în Florența evocă fresce frumoase și clădiri elegante – opera impresionantă a artiștilor și arhitecților desăvârșiți ai orașului, dar la fel de importante pentru secolele următoare au fost geniile de un alt tip: căutătorii de manuscrise, scribii, cărturarii și librarii florentini, cei care au suflat praful de pe un mileniu de istorie și, prin descoperirea și răspândirea cunoștințelor antice au dat naștere unei lumi noi și strălucitoare.

Un astfel de căutător de comori livrești a fost și Vespasiano da Bisticci …

Vespasiano își atinsese deja apogeul puterii, fiind recunoscut drept cel mai prolific negustor de cunoaștere din Europa, atunci când și-a făcut apariția o nouă invenție: cartea tipărită. Astfel, la finalul secolului XV, regele librarilor s-a văzut amenințat de această realizare tehnologică de amploare, prin care cărțile produse la prețuri mici ajungeau la cititori care nu și-ar fi permis niciodată unul dintre manuscrisele sale elegante.

Cartea poate fi găsită aici.  Adăugați cartea în coșul de cumpărături, aplicați codul de reducere SEPT20 și în final vă veți bucura de un preț foarte bun (promoția expiră pe 22 septembrie 2022, ora 23:59).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.