Nemira : primul imprint manga în limba română – NEZUMI

Editura Nemira lansează primul imprint manga în limba română – NEZUMI.

„În ultimii ani a crescut foarte mult apetitul publicului pentru carte, filme și seriale care vin din Asia, mai cu seamă din Japonia și Coreea. Vedem asta în topul celor mai urmărite filme pe platformele de streaming și în topurile bestsellerurilor din Europa. Generațiile tinere sunt mult mai conectate la cultura japoneză și coreeană decât înainte, iar manga ocupă un loc special în inima lor. Lansarea editurii NEZUMI by Nemira – primul imprint manga tradus în limba română din japoneză – este un moment foarte important atât pentru fanii care până acum citeau doar în limba engleză, cât și pentru noi ca echipă, întrucât am reușit să lansăm un imprint pentru care abordarea și modul de lucru a fost unul foarte diferit față de alte proiecte editoriale pe care le-am lansat până acum..Suntem foarte recunoscători partenerilor care ne-au sprijinit în aceste eforturi de a aduce manga în limba română, mai cu seamă Centrului de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” și Excelenței Sale, dl. Ambasador Hiroshi Ueda, precum și întregii sale echipe de la Ambasada Japoniei de la București pentru munca minunată de promovare a culturii japoneze pe care o realizează.”

Ana Nicolau, director general Nemira

Primele 2 serii ce vor fi publicate sunt :

Mireasa Străvechiului Mag de Yamazaki Koré –  spune povestea unei orfane abandonată de oameni, tulburată de viziuni inexplicabile. Lipsită de speranță, își vinde viața unui mag înfricoșător, care străbate pământul din timpuri străvechi. Pășește astfel într-o lume cu totul nouă, extrem de stranie, locuită de zâne și de alte creaturi fantastice ale naturii – o lume plină de magie la fiecare pas.

Seria a devenit un real fenomen când a fost lansată, cu peste 2 milioane de exemplare vândute și numeroase premii câștigate.

Apariție lunară, pe data de 20 ale lunii.

„Mireasa Străvechiului Mag este una dintre cele mai bune manga din ultimii ani.” – Anime News Network

Regatele Ruinei de Yoruhashi – este o serie care aduce în prim plan bătălia epică între știință și magie. De secole, omenirea a evoluat prin puterea magiei, lăsată de Dumnezeu vrăjitoarelor pentru a-i proteja pe oameni. Cu timpul, progresul tehnologic a făcut ca vrăjitoarele să nu mai fie necesare, iar oamenii s-au întors împotriva lor. În Imperiul Lidian a început atunci o nemiloasă vânătoare. Adonis era doar un copil în acele vremuri, ucenic al vrăjitoarei Chloe, pe care o iubea cu adevărat. Când ea piere, ucisă de armata imperiului, Adonis jură să se răzbune.

„Modul în care Yoruhashi folosește beta este impresionant când e vorba de expresii, fundaluri, acțiuni, și magia făcută de vrăjitoare și vrăjitori, arme militare și tehnologie.” – honeysanime.com

Apariție lunară, pe data de 10 ale lunii.

One thought to “Nemira : primul imprint manga în limba română – NEZUMI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.