Locul visurilor noastre de Kristin Harmel (Litera, 2022)

Luptând pentru supraviețuire, o femeie își găsește chemarea

Când Ruby se căsătorește cu francezul elegant pe care îl întâlnește într-o cafenea, își imaginează că își vor petrece viața plimbându-se braț la braț pe bulevardele pariziene, scăldate în lumina aurie a după-amiezii. Dar suntem în 1938, iar războiul se profilează la orizont.

Din nefericire, căsnicia ei devine în curând searbădă și rece, iar soțul ei, Marcel, distant și secretos – toate acestea în timp ce germanii năvălesc în Paris, cu sinistrele lor steaguri cu svastică fluturând în vânt. Când Marcel este ucis, Ruby descoperă secretul pe care acesta îl ascundea – era membru al Rezistenței franceze – și se hotărăște să-i ia locul.

Ea se implică în operațiunile de salvare a soldaților aliați care au aterizat pe teritoriul inamic – inclusiv a unui fermecător pilot britanic. Dar abilitățile îi sunt în cele din urmă puse la încercare atunci când o ascunde pe vecina ei evreică de 12 ani, Charlotte, a cărei familie a fost arestată de Gestapo. Ruby și Charlotte devin o mică familie, dar pe măsură ce menghina germană se strânge în jurul Parisului, iar americanii dezbat intrarea în luptă, pericolul crește. Nimeni nu mai este în siguranță.

Cartea poate fi găsită aici.

Opinii despre carte :

„Plasat pe fondul tuturor pericolelor și al dramei din Parisul celui de-al Doilea Război Mondial, acest roman sincer vă va face să întoarceți pagină după pagină până la ultimul cuvânt.” Mary Alice Monroe

”Locul visurilor noastre este un omagiu emoționant, sfâșietor și inspirat adus tăriei spiritului uman și puterii durabile a iubirii.” Mariah Stewart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.