Libertatea : În mintea tiranilor de Dean A. Haycock – 27 iunie 2022

Începând de luni, 27 iunie 2022, la chioșcurile de ziare veți putea găsi cartea În mintea tiranilor de Dean A. Haycock.

Preț la chioșcuri : 37.90 lei.

Poate fi găsită și online.

Despre carte :

Nu oricine poate deveni tiran. E nevoie de un anumit concurs de împrejurări pentru a dobândi controlul absolut asupra unei țări întregi. În primul rând, trebuie să te naști cu potențialul de a căpăta trăsături de personalitate brutale — mai exact, o combinație de narcisism, machiavelism și paranoia, plus o dorință ieșită din comun de a deține controlul. În al doilea rând, aceste predispoziții antisociale trebuie să-ți fi fost consolidate în copilărie, poate în urma unor abuzuri fizice sau psihice.

Împreună, aceste ingrediente i-au ajutat, de pildă, pe Stalin, Hitler, Mao Zedong, Saddam Hussein sau Muammar Gaddafi să acapareze puterea și să capete drept de viață și de moarte asupra propriilor compatrioți.

Profilul psihologic, un fel de „incursiune“ în mintea liderilor străini și a teroriștilor, este una dintre metodele prin care guvernele încearcă să le înțeleagă, să le prevadă și să le influențeze acțiunile.

„Sunt cărți care îți oferă o înțelegere mai profundă a lumii noastre și a celor care o amenință. În mintea tiranilor este una dintre ele.“ Charles C. Ouimet

„Jumătate thriller, jumătate neurobiologie. Fascinantă de la un cap la altul!” Kirkus Reviews

One thought to “Libertatea : În mintea tiranilor de Dean A. Haycock – 27 iunie 2022”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.