Transcrieri de Kate Atkinson (editura Art, 2021)

Ficțiune istorică la cel mai înalt nivel.

Suntem în Anglia anilor patruzeci. Deși pare să se fi obișnuit cu gândul că în ochii celor din jur condiția ei de femeie o obligă să fie întotdeauna cea care strânge după ceilalți, servește ceaiul și se îndeletnicește cu treburile casnice, Juliet Armstrong e plină de surprize.

Tocmai a fost recrutată de serviciile secrete și urmează să transcrie la mașina de scris conversațiile înregistrate dintre un agent special și anumiți simpatizanți fasciști din societatea britanică. E conștientă că tot ca îndeletnicire femeiască e catalogată și această ocupație, dar Juliet descoperă că viața la noul loc de muncă, dincolo de zilele lungi și cu adevărat anoste, poate ajunge pe muchia unui cuțit. Sau în bătaia unui revolver.

„O poveste cu spioni, incisivă și jucăușă, care îți dă fiori și te cucerește cu umorul ei negru.” Marie Claire

„Stilul lui Kate Atkinson este unic și încântător.” The Boston Globe

„Transcrieri este ficțiune istorică la cel mai înalt nivel. Lui Atkinson îi face plăcere să se documenteze și se folosește de descoperirile ei în cel mai creativ mod cu putință pentru a-și cuceri și a-și informa cititorii. Nu e scriitoare pedantă, ci o povestitoare desăvârșită, care întrebuințează istoria pentru a-și crea contextul potrivit.” Dallas Morning News

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *