Libertatea : Fecioarele de Alex Michaelides – 9 iulie 2021

La chioșcurile de ziare, la prețul de 49.90 lei.

Cartea face parte din colecția Buzz books a editurii Litera.

Online o veți putea găsi aici.

Despre carte :

Edward Fosca e un ucigaș. În privința asta, Mariana n-are nici o îndoială. Dar Fosca e intangibil. Profesor de tragedie greacă la Cambridge, chipeș și charismatic, este adorat de colaboratori și de studenți deopotrivă – mai cu seamă de membrele unei societăți secrete cunoscute drept Fecioarele.

Mariana Andros este o psihoterapeută strălucită, dar aflată la limita echilibrului interior, care devine obsedată de grupul Fecioarelor atunci când o membră a acestuia, prietenă de-a lui Zoe, nepoata ei, este găsită moartă la Cambridge.

Ea însăși absolventă a acelei universități, Mariana bănuiește că dincolo de frumusețea idilică a clopotnițelor și turnurilor, dincolo de tradițiile străvechi se ascunde ceva sinistru. Și ajunge la convingerea că, în pofida alibiului său, Edward este vinovat de crimă. Dar de ce și-ar ucide profesorul una dintre studente? Și de ce revine el mereu la riturile asociate Persefonei, fecioara arhetipală, și la călătoria ei în lumea subterană? Când e găsit un alt cadavru, obsesia psihoterapeutei de a dovedi vinovăția lui Fosca scapă de sub control, amenințând să-i distrugă credibilitatea și cele mai apropiate relații. Însă Mariana este hotărâtă să-l oprească pe ucigaș cu orice preț, chiar și acela al vieții sale.

„Al doilea roman al lui Alex Michaelides, îndelung așteptat, iese în fine de sub tipar… Premisa Fecioarelor este seducătoare, iar firul narativ, irezistibil.” The New York Times

„Un thriller psihologic uluitor… Michaelides e de neoprit.” Publishers Weekly

„Alex Michaelides dă o lovitură decisivă cu acest al doilea roman. Fecioarele este un exemplu perfect de carte pe care n-o poți lăsa din mână.” David Baldacci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.