Libertatea : Kadath de H.P. Lovercraft – 13 mai 2021

Preț la chioșcurile de ziare : 22.99 lei.

PROMO

Randolph Carter visează de trei ori un oraș fantastic dar de fiecare dată este smuls brusc înainte să-l poată vedea de aproape. Când se roagă zeilor visului să-i dezvăluie unde se află acest oraș maiestuos, aceștia nu-i raăpund, iar visele sale despre oraș încetează cu deșăvârșire.

Nemulțumit, Carter hotărăște să meargă la Kardath, acolo unde locuiesc zeii, pentru a-i îndupleca personal. Dar numeni n-a fost vreodată la Kardath și nimeni nu știe cum se poate ajunge acolo. În vis, Carter coboară șaptezeci de pași și vorbește despre planul său preoților Nasht și Kaman-Thah care îl avertizează asupra pericolului căutării sale și sugerează că zeii i-au retras ințentionat viziunea asupra orașului…

Dream-Quest of Unknown Kadath este atât cea mai lungă dintre poveștile care alcătuiesc Dream Cycle, cât și cea mai lunga lucrare cu personajul Randolph Carter. Împreună cu romanul său din 1927, The Case of Charles Dexter Ward, poate fi considerată una dintre realizările semnificative din acea perioada a scrierii lui Lovecraft. Dream-Quest combină elemente de groază și fantezie într-o poveste epică ce ilustrează uimirea în fața abilității omenilor de a visa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *