Jurnalul : Elefanții de porțelan de Dumitru Popescu – 24 / 31 martie 2021

Jurnalul ne oferă două volume cu dezvăluiri fascinante din interiorul regimului comunist :

  • Elefanții de porțelan volumul 1 – 24 martie 2021
  • Elefanții de porțelan volumul 2 – 31 martie 2021

Preț ziar + 1 volum : 25 lei.

Cine au fost ”elefanții”? Cine au fost complotiștii? Aflați din destăinuirile unuia dintre cele mai importante personaje ale epocii de dinainte de 1989, Dumitru Popescu.

”Această carte s-ar fi dorit o casetă cu pandantive de epocă. Din punct de vedere artistic , s-ar putea să fi rămas un simplu deziderat. Cu desăvârșite sigur este că în acest sipet de hârtie se îngrămădește, totuși, epoca, în ceea ce a rămas după ardere, și nu a devenit cenușă. În zgura răscolită cred că se află firicele de metal prețios, pepite de aur, sclipiri de pandantiv.

Nu există epocă sterilă decât în judecățile simpliste. Unii sunt interesați să descopere și să expună bolovanii de piatră stearpă rămași pe prundișul timpului după o jumătate de secol. Personal caut aici nu contururile unei heraldici politice, ale unei mărci de sistem, ci formele particulare îmbrăcate de umanitate într-o experiență istorică șocantă prin noutate, criticabilă, cu suflu scurt și a cărei efemeritate este acum ușor de calificat drept predestinată. Nu ne interesează aici decât esența etern umană, ascunsă în bună măsură privirilor contemporanilor de haina unui specific incriminat de criticii habotnici ca fiind rău famat”, spune autorul.

PROMO

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *