Reapariție Adevărul : Memoriile lui Casanova de Giacomo Casanova – 27 ianuarie / 5 februarie 2021

Miercuri, 27 ianuarie 2021, la chioșcurile de ziare vom putea regăsi primul volum al cărții Memoriile lui Casanova de Giacomo Casanova (cartea a mai fost la chioșcuri în martie 2020, în două volume).

Prețului unui volum : 14.99 lei.

Volumul 2 se va găsi la chioșcuri din 5 februarie 2021. PROMO.

Despre carte :

Sinonim cu arta seducţiei, aventurierul veneţian nu este doar o emblemă a erotismului, ci o personalitate surprinzătoare prin complexitatea trăsăturilor şi prin diversitatea preocupărilor sale. Casanova e fără îndoială un personaj fascinant, plasat adânc în epoca pe care o oglindeşte, dar în acelaşi timp o depăşeşte prin tentaţia absolută de a sfida convenţiile. El a decis singur cum vrea să trăiască și a trăit  într-o deplină libertate. Este greu de imaginat un Casanova așa cum a fost: simplu, curajos, direct, cultivat, romantic, ciudat, scriitor, un filosof în acțiune, pentru că în epocă nu avea reputaţia unui seducător. Mitul său este rezultatul celor 12 volume de memorii găsite după moartea sa. Prin intermediul acestor pagini literare, dar și de istorie putem cunoaște viața curtezanului, aventurierului, jucătorului (împătimit), călătorului neobosit.

„Îmi place să recunosc că eu sunt cauza tuturor bunelor și relelor care mi se întâmplă și așa m-am văzut întotdeauna cu plăcere în situația de a fi propriul meu elev și totodată dator să-mi iubesc învățătorul“ spune Casanova.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *