Opriți trenul de Geraldine McCaughrean (Meteor Junior, 2020)

PROMO : 50% reducere + transport gratuit la mii de cărți (15 - 16 septembrie 2021)

Vestul nu a fost doar sălbatic, ci și întins. Întins pe mii de kilometri. Locuit la început doar de indieni. Apoi au venit albii. Care au făcut drumuri, căi ferate, orașe. Inclusiv orașul Florence, Oklahoma.

Lumea s-a schimbat pentru Cissy Sissney atunci când a sărit în necunoscut, din trenul în care ea, familia ei și alți câțiva zeci de oameni s-au urcat plini de speranță și încredere. Lumea s-a schimbat nu doar pentru că un nou oraș urma să apară pe harta statului Oklahoma, ci și pentru că apariția aceasta aducea cu ea suferință, greutăți, foame, izolare.

Trenul din care fetița curioasă și plină de întrebări a coborât în pustietatea imensă, a luat cu el toate nădejdile, speranțele și micile ei bucurii. A abandonat-o. I-a dat în schimb lacrimi și disperare. Însă totul se terminase pentru ea? Nicidecum. Pentru că trenul acesta trebuia să îi aducă înapoi speranța. Și nu numai ei, ci întregului oraș.

Personajele care apar în viața micuței Cissy, de la cel mai bun prieten – Kookie – și până la învățătoarea de la care a învățat atât de multe lucruri – doamna Loucien –, au determinat-o pe micuța Cissy să înțeleagă că din nimic se poate naște un univers în care viața poate fi frumoasă și colorată. Că familia, casa, orașul în care trăiești pot deveni locul cel mai frumos din lume dacă lupți, înțelegi și iubești.

Scris într-un ritm alert, plin de peripeții și aventuri, atât ale copiilor, cât și ale oamenilor mari, volumul „Opriți trenul!” ne duce într-o lume din care cu toții (nu doar micuța Cissy) putem învăța ceva: atunci când oameni atât de diferiți prin convingeri și trăiri devin una, totul este posibil.

Ce faci când afli că trenul care te leagă de civilizație nu mai vrea să oprească în orașul tău? Orice. Pentru că nu doar Florence avea nevoie de tren, ci și trenul de Florence. Iar oamenii – și mari, și mici – devin un organism viu, care luptă cu orice mijloace pentru ca victoria să fie de partea lor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *