Gazeta Sporturilor : Roxana – amanta norocoasă de Daniel Defoe – 16 octombrie 2020

Din 16 octombrie 2020, la chioșcurile de ziare.

Preț la chioșcuri : 29.99 lei.

Despre carte :

Se relatează povestea vieții unei tinere femei destul de înstărite, care e părăsită pe neașteptate de soțul ei, după ce ajung la sapă de lemn din cauza nechibzuinței lui. Bărbatul e considerat multă vreme decedat, iar ea liberă să facă ce poftea.

Pozând în victimă, subjugă rând pe rând, prin farmecele sale irezistibile, un giuvaergiu bogat, un prinț, un negustor, un lord, care sunt dispuși să îi ofere un trai confortabil, satisfăcându-i toate capriciile și poftele.

Este o narațiune care vă va captiva prin complicata sa intrigă, plină de schimbări neașteptate de situații, de aventuri amoroase picante, la modă în epocă. Această femeie, care își ia pseudonimul exotic de Roxana, își folosește sexualitatea pentru a-și câștiga independența financiară și a-și controla destinul, într-o vreme când femeia era un fel de sclavă a bărbatului, privată de opțiuni în viață. Ea nu râvnește deloc după statutul de femeie măritată. Crezul său e libertatea cu orice preț, așa cum mărturisește la un moment dat : „Nu am înțeles niciodată ce legătură există între onoare, supunere și libertatea unei femei.”

Însă cum orice lucru are un preț al său, în cele din urmă, ea-și plătește foarte scump păcatele tinereților, sfârșind tragic…

Abordând această temă, Defoe consideră că viața aventuroasă a acestei femei ușoare, lipsită de scrupule ori rușine, e un exemplu ce îndeamnă la reflecție, nicidecum la imitarea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *