Adevărul : România în Primul Război Mondial de Glenn E. Torrey – 14 octombrie 2020

 

La chioșcurile de ziare, din 14 octombrie 2020.

Preț ziar + carte : 14.99 lei.

Parteneriat Adevărul și editura Meteor Publishing.

Despre carte :

Cartea este o operă de sinteză, bazată pe câteva dintre studiile anterioare ale autorului privind participarea României la prima conflagrație mondială, îmbogățite însă cu o serie de teme noi și informații culese recent din arhivele românești și străine, inclusiv rusești, franțuzești și austro-germane.

Torrey prezintă cea mai competentă relatare – de până la această oră – asupra luptelor dure din timpul campaniei din 1916 și a tentativei reînnoite a forțelor austro-ungare de a înfrânge armata română în vara anului 1917. În aceasta din urmă campanie, reliefată aici, dar ignorată în relatările din afara spațiului românesc, are loc o reorganizare și o reînarmare a soldaților români, cu sprijin din partea Armatei Roșii aflate în dezintegrare, iar inamicul suferă o înfrângere uluitoare. Totusi, în haosul provocat de Revoluția Rusă, Puterile Centrale au forțat România să semneze o pace separată la începutul lui 1918. În cele din urmă, aceasta i-a permis României să reintre în razboi și să ocupe cea mai mare parte a teritoriului promis în 1916.

Mai multe detalii aici.

PROMO.

 

2 thoughts to “Adevărul : România în Primul Război Mondial de Glenn E. Torrey – 14 octombrie 2020”

  1. Este editia 2018, o reeditare a celei din 2014.
    Impresionant este faptul ca autorul este unul strain si, din sursele listate la sfarsitul cartii, pare foarte bine documentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *