Adevărul : Puterea sub influența drogurilor de Tania Crasnianski – 21 octombrie 2020

La chioșcurile de ziare, din 21 octombrie 2020.

Nu cunoaștem prețul de la chioșcuri, vom reveni cu o actualizare.

Despre carte :

Medicul i se atribuie o mare influență. Este temut sau este folosit că intermediar pentru atingerea scopurilor proprii.

Se spune despre unii că erau confidenti, impostori, eminențe cenușîi, suflete blestemate sau consilieri politici oculti. Ei se află în primele loje ale Istoriei, confidenti discreți, urmând meandrele puterii. Omul în mâinile căruia te abandonezi cu totul, gol și fără reținere, trebuie să trezească încredere.

Medicului ii dezvălui temeri, speranțe, disperări, boală psihică ori mentală, bătrânețe, simplă ipohondrie sau insensibilitate. Fiecare dintre celebrele personaje evocate în carte a avut nevoie de prezența unui îngrijitor alături de el. Aceste „umbre” se numesc Theodor Morell pentru Adolf Hitler, Lord Moran pentru Winston Churchill, Bernard Menetrel pentru Philippe Petain, Vicente Gil pentru Franco, Georg Zachariae pentru Benito Mussolini, Max Jacobson pentru John Fitzgerald Kennedy, Vladimir Vinogradov pentru Iosif Stalin și Li Zhisui pentru Mao Zedong

Potrivit uzajului, practicianul trebuie să îngrijească cu respect, demnitate și în secret. Așadar cum să acționeze în față unor pacienți care consideră imposibil că sănătatea lor să le afecteze funcțiile și pe care ei doresc s-o controleze cu riscul de a transformă medicină în obligativitatea unui rezultat precis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *