Gazeta Sporturilor : Tragedia Europei – Adolf Hitler de Davy Winter – 17 septembrie 2020

La chioșcurile de ziare, din 17 septembrie 2020.

Preț la chioșcuri : 14.99 lei.

Despre carte :

Mareșalul Hindenburg, bătrân și bolnav, zace pe un pat de fier, într-o cameră mică și goală, la Neudeck. Casa mareșalului era modestă, puțin modernizată, fiind reproducerea exactă a caselor gentilomilor prusieni din est. Casele acestea contrastau nespus de mult cu noile clădiri și cu viața de lux a noilor conducători.

La 2 august 1934, mareșalul Hindenburg, președintele republicii germane, a încetat din viață. A doua zi, Reichstagul a votat o lege prin care președinția Reichului, se contopea cu Cancelariatul. Astfel, în virtutea acestei legi, Adolf Hitler devenea președintele republicii germane, fără să fie ales. Imediat toți funcționarii și armata au depus jurământul noului Șef al Statului.

Mareșalul Hindenburg a fost înmormântat în monumentul comemorativ al bătăliei de la Tanenberg. La înmormântare, Adolf Hitler a debitat un discurs pe care l-a încheiat, spunând că mareșalul va intra în Walhala: sărmanul soldat bătrân, pe care toată lumea îl știa că fusese un bun și pios creștin, era trimis de acest anticrist în lumea păgână de dincolo de moarte!

Iată deci cum a ajuns Adolf Hitler în fruntea piramidei, devenind conducătorul poporului german pe care l-a transformat, cu ajutorul acoliților săi și al terorii, într-un instrument de care s-a servit să prăvălească mai târziu lumea în cel mai groaznic masacru pe care l-a cunoscut cândva omenirea – TRAGEDIA EUROPEI.

PROMO.

One thought to “Gazeta Sporturilor : Tragedia Europei – Adolf Hitler de Davy Winter – 17 septembrie 2020”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *