Adevărul : Sunt regele Franței! Regele Soare! de Vintilă Corbul – 7 septembrie 2020

 

La chioșcurile de ziare, din 7 septembrie 2020.

Preț ziar + carte : 11.99 lei.

PROMO.

Despre carte :

Cartea este dedicată Ioanei Corbul, femeia ce a reprezentat „marea dragoste” a autorului. După o mare decepție, părăsit de prima soție după numai 5 ani, Vintilă Corbul se îndrăgostește de fiica renumitului profesor universitar și scriitor Ion San-Giorgiu.

În acea perioadă, după ce toată averea familiei San-Giorgiu este confiscată de către regimul comunist, Ioana trăiește alături de mama sa, la limita subzistentei. Din cauza originii sale burgheze, a fost dată afară de la Conservatorul de Arte Dramatice și se vede obligată să se angajeze muncitoare necalificată într-o fabrică de cuțite.

Ioana și Vintilă se căsătoresc, chiar dacă amândoi erau muncitori necalificați și abia aveau din ce să trăiască. Pentru a-și completa modestul venit, încep să traducă opere literare din limbile franceză și engleză.

După ani de mizerie, obligat să-și părăsească locul de muncă din cauza unei boli grave la ochi, autorul începe din nou să scrie și publică prima carte de succes. În timp ce scria Căderea Constantinopolelui, cartea ce îl va lansa definitiv, Vintilă Corbul primește o lovitură foarte puternică. Ioana îl anunță – după cum povestește autorul, „cu zâmbetul pe buze”- că a fost depistată cu cancer într-o fază avansată.

Drama morții soției, la numai 35 de ani, după 15 ani de căsnicie, precum și ultimele luni de suferință ale acesteia, l-au marcat definitiv. Începe să scrie frenetic, pentru a-și uita durerea și nu mai iubește niciodată o altă femeie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *