Libertatea : Cleopatra. Viața ultimei regine a Egiptului de Stacy Schiff – 15 iulie 2020

La chioșcurile de ziare, din 15 iulie 2020.

Preț la chioșcuri : 29.99 lei.

Cărți Litera.

Descrierea cărții :

Biografa câștigătoare a Premiului Pulitzer aduce la viață una dintre cele mai fascinante femei din istoria lumii: Cleopatra, ultima regină a Egiptului.

Palatul ei strălucea fiind împodobit cu onix, granate și aur, dar mustea de intrigi politice și sexuale. Peste toate acestea, Cleopatra era un strateg viclean și un negociator priceput.

Deși a trăit mai puțin de 40 de ani, a retrasat contururile lumii antice. A fost căsătorită de două ori, de fiecare dată cu un frate. A purtat un violent război civil cu primul, cât ambii erau încă adolescenți. Pe cel de al doilea l-a otrăvit. În cele din urmă, a scăpat și de o soră ambițioasă; incestul și asasinatele erau specialitatea familiei. Din câte se pare, Cleopatra a avut relații intime cu doar doi bărbați. Cu toate acestea, aceștia au fost Iulius Caesar și Marcus Antonius, doi dintre cei mai cunoscuți romani ai vremurilor lor. Ambii erau căsătoriți cu alte femei. Cleopatra a avut un copil cu Caesar și, după asasinarea acestuia, alți trei cu protejatul lui. Era deja cel mai puternic conducător din zona mediteraneană, iar relația cu Antonius i-a confirmat statutul de cea mai influentă femeie a epocii. Cei doi vor încerca să fondeze un imperiu, într-o alianță care le va aduce sfârșitul.

Faimoasă înainte de a deveni notorie, Cleopatra a intrat în istorie din motive greșite. Shakespeare și Shaw i-au pus cuvinte în gură, Michelangelo, Tiepolo și Elizabeth Taylor i-au pus un chip. Pe traseu, personalitatea și drama circumstanțelor Cleopatrei s-au pierdut. Întorcându-se la sursele clasice, Stacy Schiff separă cu îndrăzneală faptele de ficțiune pentru a o salva pe regina fascinantă a cărei moarte a adus cu ea o nouă ordine mondială. Bogată în detalii, epică în scop, Schiff realizează o reconstituire profund originală a unei vieți fascinante.

„O adevărată operă literară“ – The New Yorker

„O capodoperă“ – Daily Beast

„Povestea Cleopatrei este magnific relatată“ – Washington Post

„Palpitant“–  New York Times

„Plină de pasiune“ – USA Today

„Surprinzătoare“ –  Newsweek

One thought to “Libertatea : Cleopatra. Viața ultimei regine a Egiptului de Stacy Schiff – 15 iulie 2020”

  1. Din 15 iulie 2020, la chioșcurile de ziare vom putea găsi cartea Cleopatra. Viața ultimei regine a Egiptului de Stacy Schiff (parteneriat Libertatea și editura Litera). Preț la chioșcuri : 29.99 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *