Jurnalul cărților esențiale : titlurile lunii mai 2020 (transport gratuit acasă)

 

Din cauza pandemiei de coronavirus, volumele din colecția Jurnalul cărților esențiale n-au mai apărut la chioșcurile de ziare din 1 aprilie 2020, dar pot fi comandate gratuit acasă.

Prețul unui volum este de 18 lei.

Expedierea se va face la sfârșitul lunii mai 2020.

Comenzi la marketing@jurnalul.ro .

Titlurile lunii mai 2020 :

  • De două mii de ani de Mihail Sebastian

”De două mii de ani” este confesiunea dureroasă a unui tânăr intelectual de origini evreiești ce încearcă să-și găsească un loc în societatea românească interbelică, dar și o oglindă a unei epoci tumultuoase, ce prefigurează schimbările noii ordini de după cel de-al Doilea Război Mondial.

  • Cartea nunții de George Călinescu

În „Cartea nunții”, George Călinescu zugrăvește eternul sentiment de iubire ce se manifestă între tânărul doctor în litere Jim Marinescu și absolventa de liceu Vera Policrat, dar face și o radiografie a școlii românești din perioada interbelică, în care accentul cade pe relația profesor-elev.

  • Pe firul de păianjen al memoriei de Cella Serghi

În ”Pe firul de păianjen al memoriei”, Cella Serghi, realizează un veritabil jurnal intim, o fascinantă cronică a vieții literare din perioada interbelică, unde se regăsesc atât personalitățile care i-au marcat viața și cariera – Liviu Rebreanu, Hortensia Papadat-Bengescu, Eugen Lovinescu, Mihail Sadoveanu -, cât și iubirea sa neîmplinită pentru Camil Petrescu. Citind cartea, veți vedea lumea interbelică şi prin ochii unei femei, una care a trăit acele vremuri.

  • Îngerul a strigat de Fănuș Neagu

Fănuș Neagu creează în romanul său de debut, ”Îngerul a strigat”, o atmosferă plină de suspans: țărani dezrădăcinați în căutarea unui viitor mai bun, iubiri interzise, credințe populare și păcate transmise din tată în fiu, fărădelegi la gurile Dunării…

PROMO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *