Dragostea lui Missy de Beth Morrey (Litera, 2020)

foarte posibil să apară și la chioșcurile de ziare, vom reveni cu o actualizare.

Colecția Blue Moon a editurii Litera.

Descrierea cărții : 

Deși viața ei de soție și mamă nu i se părea perfectă, Missy Carmichael, o bibliotecară pensionară în vârstă de 79 de ani, era obișnuită cu agitația zilnică. După moartea soțului, s-a certat cu fiica ei, iar fiul și nora s-au mutat în Australia, luându-l cu ei și pe singurul nepot al lui Missy. Așa că eroina noastră își petrece zilele bând sherry, evitând contactul cu oamenii și negăsindu-și locul într-o casă prea mare și prea goală.

Ultimul lucru la care se așteaptă este ca doi străini și un câine cu inițiativă pe nume Bob să îi pătrundă pe sub piele și să îi arate de câtă dragoste mai este capabilă. Cât ai zice pește, Missy ajunge în mijlocul unei comunități eclectice care pur și simplu nu acceptă să-i fie refuzat ajutorul și își recapătă dorința de a trăi.

Dragostea lui Missy ne învață că nu e niciodată prea târziu să-ți ierți propriile greșeli și, la fel de important, că nu e niciodată prea târziu să iubești.

„Mi-a plăcut foarte mult această poveste a unei femei cu sufletul mare, înăcrită de experiențele negative, care reușește să-și reconstruiască viața cu pași mici, dar siguri… Ne reamintește tuturor, cu eleganță, că stă în puterea noastră să facem această schimbare. “ – Elizabeth Berg

„Durerea, pierderea și supărarea fac parte din viață în această succesiune înduioșătoare de povești, care ne arată fețele nenumărate ale dragostei. “ – Kirkus Reviews

„Un debut captivant și foarte bine scris, o sărbătoare a comunității și bunătății.“ – Sunday Times

„Un roman care te pune pe gânduri, dar te și motivează. Acțiunea nu e deloc previzibilă.“– The Independent

„Cea mai înduioșătoare carte pe care am citit-o în ultima vreme.“ – Emma Flint

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *