Gazeta Sporturilor : Legendele toamnei de Jim Harrison – 20 martie 2020

La toate chioșcurile de ziare, din 20 martie 2020.

Preț la chioșcuri : 14.99 lei.

Colecția Cartea de weekend.

Descrierea cărții : 

Legendele toamnei este, cu sigurantă, o carte care farmecă, permitând experimentarea căderii în abisurile unor suflete, ale unor vieţi-o lectură tulburătoare, de neuitat.

Când speranţele se risipesc ca fumul de ţigară sau sunt ucise de gloanţele unui război străin ori de răcnetul unui urs se scurtează depărtările, realitatea se transformă în legendă.

Familia Ludlow, retrasă în peisajul feeric al munţilor Montana, duce o existenţă liniştită, până la izbucnirea Primului Razboi Mondial.Atunci, cei trei frati-Alfred, Tristan şi Samuel-ignoră interdicţia tatălui lor, colonelul William Ludlow, care abandonase o carieră militară stralucită, dezamagit de atitudinea guvermului faţă de indieni.Ei pleacă să lupte alături de mezinul familiei, Samuel, marcat de un idealism exacerbat.

Va ramane la fermă logodnica lui Samuel, Suzana.Dar sufletul şi viata ei vor fi erodate de zadarnica aşteptare a logodnicului ucis pe front şi, ulterior, a iubitului ei, Tristan, al cărui farmec sălbatic o înlănţuie cu forţa unei iubiri irezistibile.

Moarte, devotament, onoare, infrăţiri mistice(Tristan se ţnfrăţeşte spiritual cu ursul vânat în copilărie) dezlanţuie instincte animalice, pasiuni, iubiri-toate impletindu-se în destinul unei familii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *