Libertatea : Mică istorie a filosofiei de Nigel Warburton – 20 ianuarie 2020

Lunea viitoare, pe 20 ianuarie 2020, la chioșcurile de ziare vom putea găsi cartea Mică istorie a filosofiei de Nigel Warburton.

Colecția Carte pentru toți a editurii Litera.

Preț la chioșcuri : 19.99 lei.

Descrierea cărții :

Filosofia începe cu natura realității și cu modul în care ar trebui să trăim. Acestea au fost preocupările lui Socrate, care și-a trăit viața într-o piață din Atena adresând întrăbari ciudate și punând pe gânduri oamenii pe care îi întâlnea arătându-le cât de puține înțelegeau cu adevărat.

Această istorie captivantă ne prezintă marii gânditori ai filosofiei occidentale și le explorează cele mai importante idei despre lume și despre cum să trăiești mai bine în ea. În 40 de capitole concise, Nigel Warburton ne conduce într-un tur al ideilor fundamentale din istoria filosofiei. Warburton nu doar că face filosofia mai accesibilă, dar oferă inspirație pentru a gândi, a argumenta, a raționa și a întreba.

Mica istorie a filosofiei ne prezintă imaginea generală a omenirii în căutarea înțelegerii filosofice și ne invită pe toți la discuție.

„Nici prea mult, nici prea puțin, exegeza nu e nici prea subțire, nici prea încărcată… poate fi consumată ca atare sau poate fi combustibilul perfect pentru a-ți începe călătoria prin filosofie.” –  Julian Baggini, Observer

„O cercetare a întregii istorii a filosofiei (occidentale) prin intermediul scurtelor biografii intelectuale a 40 de filosofi, de la Socrate, la Peter Singer… Warburton a transformat o reușită într-un adevărat triumf. „ – Guardian

One thought to “Libertatea : Mică istorie a filosofiei de Nigel Warburton – 20 ianuarie 2020”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *