Libertatea : Conjurații de Alexandre Dumas – 9 ianuarie 2020

Începând de mâine, 8 ianuarie 2020, la chioșcurile de ziare vom putea găsi cartea Conjurații de Alexandre Dumas.

Preț la chioșcuri : 44.99 lei.

Descrierea cărții :

Franța se află în timpul regimului Directoratului. Ca general, Napoleon Bonaparte a marcat victorii importante în întreaga lume.

La 9 octombrie 1799, el se reîntoarce în Franța și găsește țara în haos: regimul Directoratului e considerat slab și corupt, e criticat. Bonaparte revine însoțit de aghiotantul său, Louis de Montrevel, numit și Roland. Ei urmăresc îndeaproape comploturile conjuraților lui Jehu, inițiatori ai revoltei regaliste, care jefuiau diligențele de banii pe care-i transportau în numele guvernării.  Astfel, conjurații strângeau fondurile necesare susținerii grupării lor secrete. În tot acest timp, Franța e atacată de regatul britanic și de cel austriac.

La 9 noiembrie 1799, în Franța are loc o lovitura de stat, de care generalul Bonaparte profită pentru a acapara puterea. În consecință, la 10 noiembrie, în același an, Bonaparte este numit Prim Consul al Franței.

Cartea urmărește îndeaproape două luni din viața lui Bonaparte (octombrie și noiembrie 1799). În paralel însă, devine principală povestea aghiotantului său Roland, care se luptă cu șeful conjuraților lui Jehu, Morgan, fără a ști că acesta este și iubitul secret al surorii lui, Amelie.

Roland apare în mai multe romane ale lui Alexandre Dumas, după cum mărturisește chiar autorul. În această carte însă este descris îndeaproape. Crezând că suferă de un anevrism la inima, Roland se teme să nu moară stupid și iși caută un sfârșit demn de vitejia lui, aruncându-se în tot felul de dueluri și conjuncturi periculoase. Dorința i se îndeplinește cu greu, așa cum se arată și în finalul cărții, dar până atunci Roland reușește să scape ca prin urechile acului din orice încurcătură.

După ce îl omoară pe Morgan, Roland o pierde pe sora lui, care, neputând trăi fără iubirea vieții ei, se îmbolnăvește și refuză să mai trăiască, murind la scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *