Istorii din ’89 în benzi desenate

Muzeul Județean de Istorie Brașov pregătește albumul „Istorii din ’89” ce reunește benzi desenate a peste 30 de autori – experiențe personale sau culese, evenimente cunoscute sau mai puțin cunoscute din acele zile fierbinți de decembrie 1989.

Pe bună dreptate, se spune că atunci, în decembrie 1989, am fost mai uniți ca niciodată. După 30 de ani, acest subiect istoric a unit ca niciodată autorii de benzi desenate din România!

39 de artiști au răspuns pozitiv invitației noastre de a participa la acest album. Iar prima surpriză a fost vârsta lor. 21 aveau sub 14 ani în ’89 și șase au certificatele de naștere fără stema republicii populare sau socialiste. Așa că sunt multe istorii cu copii, părinți și bunici, despre un Crăciun dulce-amar, televizoare care dau revoluție, nu desene, libertatea de a-ți dunga mașina să arate ca o zebră, portretele arse sau măzgălite ale lui Ceaușescu, dar și despre un manechin spânzurat și primul om mort văzut vreodată, la televizor sau în realitate.

Acest album este un ,,vis de decembrie” împlinit datorită artiștilor care au ales să fie alături de echipa noastră de proiect formată din doamna Ioana Șchiopu, doamna Maria Sburlea și inițiatorii proiectului, domnii Octav Ungureanu și Alexandru Ciubotariu. Datorită muncii și pasiunii lor, am reușit să publicăm într-un timp foarte scurt un album care sperăm să fie ,,un pic mai bine” pentru toți cei care iubesc benzile desenate istorice. ,,Istorii din ’89” este și o promisiune: Istoria o facem noi! Artiști, istorici, cititori… toți cei care vedem istoria altfel.

Vom reveni cu detalii despre cum veți putea achiziționa albumul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *