Gazeta Sporturilor : Bunătăți pentru mesele festive ale sărbătorilor de iarnă – 12 decembrie 2019

Joi, 12 decembrie 2019, la chioșcurile de ziare vom putea găsi cartea Bunătăți pentru mesele festive ale sărbătorilor de iarnă.

Parteneriat Gazeta Sporturilor și editura Orizonturi.

Prețul cărții la chioșcuri : 24.99 lei. PROMO.

Descrierea cărții :

Perioada sărbătorilor de iarnă se întinde de la Crăciun până la Sfântul Ion . În acest timp se manifestă o sumedenie de tradiţii, obiceiuri şi datini .Intervalul dinaintea Crăciunului este dedicată împodobirii caselor, a bradului și a pregătirilor culinare.

Tăierea porcului înainte de Crăciun şi folosirea cărnii pentru preparate reprezintă o îndeletnicire străveche. Masa de Crăciun este cea mai bogată de peste an, iar carnea de porc , vedeta ei.

Chiar dacă reţetele bucatelor diferă de la o regiune la alta, de pe masa românilor sunt nelipsite preparate precum: caltaboşii, toba,piftia (răcitura), cârnații, sarmalele, friptura de porc, cozonacii etc.

Gospodinele se pregătesc cu minuțiozitate, pentru a avea parte de bucate alese la masa festivă. Toate acestea sunt pregătite cu mult drag pentru zilele de sărbători, ce se vor petrece în primul rând alături de familie și abia apoi alături de prieteni.

În cuprinsul acestei cărți, prezentăm rețete tradiţionale nelipsite de pe masa Sărbătorilor de iarnă: preparate din carne de porc dar și rețete cu preparate din carne de pasăre, pește, vită, legume, paste și rețete de dulciuri dintre cele mai alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *