Revista National Geographic – ediția noiembrie 2019

Ediția noiembrie 2019 a revistei National Geographic este o un număr special dedicat femeilor – primul în care toți autorii, fotografii și artiștii sunt femei.

Din cuprins :

Femeile cer egalitate și putere în America – Femeile nu trebuie să mai accepte situațiile când societatea le rezervă un statut de subordonate.

Istoria în fotografii – Arhiva de imagini National Geographic conține milioane de cadre. Oare ce ne pot dezvălui ele despre viețile femeilor?

Cum își modelează femeile viitorul – În multe societăți dominate de bărbați, femeile nu îi mai așteaptă pe ei să cedeze sau să împartă autoritatea. Și-au început deja marșulspre poziții de putere și privilegii cândva strict masculine prin campanii, proteste și participare publică. „Femeile găsesc forța de a lupta – spune una – în felul lor.”

Prosperitate, progres și pericol: un index –  Cum măsurăm sentimentul de incluziune a femeilor, securitatea și discriminarea în lume.

Dreptul de a fi în siguranță – Femeile din India urbană își asumau riscuri doar mergând pe stradă. Acum există semne ale progresului prin programe tot mai numeroase care să facă spațiul public mai sigur și să le aplice sancțiuni mai dure atacatorilor.

Pentru fetele din domeniul științific, acum este momentul – Ambiția fetelor de a performa în domeniul STEM este încurajată în sfârșit, iar unele dintre barierele care au frustrat generațiile precedente sunt ridicate.

În luptă – Pe măsură ce serviciile militare promovează femei, șansele de afirmare cresc incontestabil. O fotografă de război veterană a documentat femeile războinice în timpul antrenamentelor și pe front, începând cu Statele Unite și sfârșind în zone de conflict din întreaga lume.

COPERTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *