Libertatea : Stasiland. Povești din spatele zidului Berlinului de Anna Funder – 11 noiembrie 2019

Luni, 11 noiembrie 2019, la chioșcurile de ziare vom putea găsi cartea Stasiland. Povești din spatele zidului Berlinului de Anna Funder.

Colecția Carte pentru toți a editurii Litera.

Preț la chioșcuri : 19.99 lei.

Descrierea cărții :

În 1989, Zidul Berlinului a căzut. La scurtă vreme după aceea, cele două Germanii s-au reunificat, iar Germania de Est a încetat să existe.

Bestsellerul Annei Funder, Stasiland, ne aduce povești extraordinare din viața reală, așa cum era ea în fosta Germanie de Est. Se întâlnește cu Miriam, care a încercat să fugă în Germania de Vest când avea doar șaisprezece ani; ne spune povestea tristă a lui Frau Paul, care a fost despărțită de copilul ei la Zidul Berlinului și se îmbată cu legendarul „Mik Jeger al Estului“, pe care autoritățile l-au declarat – informându-l și în persoană – mort. Și se întâlnește cu înșiși membrii Stasi, în continuare foarte mândri de metodele lor de supraveghere.

Povestirea plină de forță a lui Funder despre o lume plină de brutalitate a intrat în rândul operelor clasice ale contemporaneității.

„Lirică, amară, amuzantă și tristă, scrierea sa le permite multor martori să se elibereze a doua oară de povara trecutului.” – The Observer

„O carte fascinantă… Nu mă pot gândi la o introducere mai bună în realitatea brutală a represiunii din Germania de Est.” – The Sunday Telegraph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *