Click : cărți despre revoluția din 1989. Din 22 noiembrie 2019

La 30 de ani de la revoluție, Click ne recomandă trei cărți :

  1. Din frac in zeghe de Ștefan Andrei – 22 noiembrie 2019
  2. Jurnal din închisoare vol.1 de Ștefan Andrei – 29 noiembrie 2019
  3. Jurnal din închisoare vol.2 de Ștefan Andrei – 6 decembrie 2019
  4. Interviuri după revoluție de Alex Mihai Stoenescu – 13 decembrie 2019

Prețul unei cărți la chioșcuri : 15 lei.

PROMO.

Câteva detalii despre cărți :

1 – „Pentru paginile acestei cărți am selectat, aleatoriu, o serie de momente și întâlniri la care am participat, cu sau fără Nicolae Ceaușescu, ca și o serie de evenimente ce au marcat poziția României în contextul internațional, evenimente la care am fost martor sau despre care mi-am format o opinie în urma unor îndelungi discuții, mai mult ori mai puțin amicale, cu miniștri de Externe, atât din Vest, cât sș din Est, cu personalități de prim-rang ale politicii mondiale, dar și studiind documente ale Istoriei. Firește, n-am putut cuprinde într-o carte, nu neapărat concepută dupa canoanele unui volum de memorii, tot ceea ce am trăit, important, în cei peste 25 de ani în care mi-am desfășurat activitatea în slujba țării în care m-am născut. Nu, nu fac paradă de „cuvinte goale, ce din coadă au să sune”, cum spunea Poetul. Căci, elev merituos al Liceului Militar „Dimitrie A. Sturdza” din Craiova, n-am uitat nicio clipă jurământul față de Țară. „(Ștefan Andrei — Cuvânt înainte)

2,3 – Jurnalul conține multe pagini în care Ștefan Andrei nu apare ca un Erou, ci ca un biet om sub vremuri.
Aceste pagini dau jurnalului forță de document zdrobitor.
Sufletesc, literar, istoric.
Convins de sinceritatea lor, cititorul parcurge toate celelalte pagini, conținând amintiri, comentarii, citate, note de lectură, reacții la întâmplările din afară, stăpânit de credința că are în față confesiunile de o cutremurătoare sinceritate ale unui autor.
Și nu ale unui autor oarecare, ci ale unui fost Înalt demnitar, ale unei Personalități a unui Regim, ale unui pînă mai ieri Învingător, azi, un Învins. – Ion Cristoiu

4 – Cunoscutul istoric Alex Mihai Stoenescu, autor al mai multor cărți în care pune sub lupă evenimentele ce au dus la căderea regimului Ceaușescu, vine cu un volum de interviuri inedite cu martori oculari, revoluționari, politicieni, generali și ofițeri. Răspunsurile lor completează imaginea răsturnării de sistem politic și de regim din decembrie 1989 și aduc clarificări despre primele luni ale anului 1990.
În condițiile în care CEDO a hotărât redeschiderea „Dosarului Revolutiei”, se pune în mod acut problema stabilirii realității faptelor și vinovaților care au condus la înregistrarea unui mare număr de victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *