Adio, New Orleans de Ruta Sepetys (Epica, 2019)

Din decembrie în librării!

Suntem în New Orleans, în anul 1950.

Josie Moraine, adolescenta de 17 ani, fiica unei prostituate — și luată neoficial sub tutela matroanei unui bordel —, se simte sufocată de intrigile interlopilor din cartierul cu reputaţie îndoielnică în care a crescut. Crede că merită mai mult de la viață, de exemplu să ajungă la un colegiu de elită și să nu se mai întoarcă niciodată în New Orleans. Însă, în orașul în care banii murdari se obțin uşor, visul de a-ți depăși condiția nu se lasă la fel de uşor de îndeplinit.

Orice evadare pe cont propriu înseamnă desprinderea din tentaculele răului, care parcă se înmulțesc și se strâng, cu cât mai mult ea încearcă să scape de ele. Minciuni, furturi, depravare, escrocherii, crime conduc la alte minciuni, alte compromisuri, alte pierderi — o avalanșă în care visul evadării pare tot mai îndepărtat. Josie învață pe pielea ei că destinul ni-l croim, fiecare, prin deciziile proprii. Și, într-o ultimă răsturnare de situaţie, povestea ne va releva faptul că norocul e întotdeauna de partea celor curajoși.

Cu personaje la fel de interesante ca acelea din romanul său de succes international, ,,Printre tonuri cenușii„, Ruta Sepetys țese cu măiestrie o poveste bogată în secrete și trădări, cu avertismentul tulburător că deciziile pe care le luăm ne pot modela destinul.

„Sepetys scrie frust și cu emoție palpabilă… mizele sunt cruciale.”–The New York Times Book Review

,,Un stil care te seduce și te transpune într-o lume și o perioadă minunat reconstruite de autoare.” – The Boston Globe

,,Legiunile de fani pe care Sepetys i-a câștigat cu bestsellerul ei de debut vor aprecia cu siguranţă acest roman extrem de bine construit.” – Booklist

,,Un memento și mai puternic că, indiferent unde te naști, tu decizi dacă ești sau nu eroul propriei vieţi.” – Cleveland Plain Dealer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *