Gazeta Sporturilor : Mari procese din istoria justiției de Yolanda Eminescu – 23 octombrie 2019

Miercuri, 23 octombrie 2019, la chioșcurile de ziare vom putea găsi cartea Mari procese din istoria justiției de Yolanda Eminescu.

Preț la chioșcuri : 14.99 lei.

Descrierea cărții :

Yolanda Eminescu a fost nu numai o apreciată autoare în domeniul juridic. Alături de alte două colege a fost numită judecător prin decret regal, în 1945, devenind astfel una dintre primele femei-judecător din magistratura română.

Redarea unor mari procese din istoria justiției s-a constituit, de la Alexandre Dumas, ca un gen literar de succes ce pendulează între istorie, cronică de senzație și intrigă polițistă.

Reconstituirea și evocarea unor procese din urmă cu câteva sute de ani alături de altele mai recente oferă cititorilor posibilitatea cunoașterii oamenilor și a societăților în care au trăit.

Nu în ultimul rând, cartea evidențiază solicitările de ordin fizic, etic și rațional la care sunt supuși participanții la procesele de anvergură, cerințe ce conferă caracterul palpitant desfășurării acestora. Adevărate drame umane și sociale, relatarea unor procese oferă cititorului posibilitatea de a reflecta asupra personalității infractorului și a celor aflați în poziția de a-i judeca și pedepsi.

În cadrul cauzelor prezentate este abordată și problema erorilor judiciare (speța Curierul din Lyon) în care un nevinovat ajunge să fie ghilotinat.

O carte pasionantă care, cu siguranță, va suscita interesul maxim al cititorului.

PROMO.

One thought to “Gazeta Sporturilor : Mari procese din istoria justiției de Yolanda Eminescu – 23 octombrie 2019”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *