Gazeta Sporturilor : Cum să îmbunătățim disciplina copiilor la școală? de Ross W. Greene – 12 septembrie 2019

Joi, 12 septembrie 2019, Gazeta Sporturilor ne oferă o carte recomandată la începutul școlii : Cum să îmbunătățim disciplina copiilor la școală? de Ross W. Greene.

O veți putea găsi la toate chioșcurile de ziare, la un preț de 14.99 lei (se vinde separat de ziar).

Descrierea cărții :

Această lucrare este dedicată unei teme de stringentă actualitate: comportamentul indisciplinat al unor copii la școală. Numărul mare de incidente din instituțiile de învățământ demonstrează că pedepsele, oricât de severe ar fi, nu reprezintă o cale eficientă de educare. Adulții implicați, profesori și părinți, se simt copleșiti și se află în căutarea altor căi de a comunica eficient cu copiii pentru a rezolva problemele lor de comportament.

Dacă în mod obișnuit adulții pornesc, în principiu, de la concepția „Copiii se comportă bine dacă VOR” și interpretează un comportament nepotrivit al celor mici drept rea-voință din partea lor, autorul oferă argumente solide în favoarea ideii „Copiii se comportă bine dacă POT”, subliniind faptul că, atât timp cât copiii nu au dezvoltate aptitudini pentru a face față unor situații stresante, nu au cum să reacționeze adecvat, iar rolul adulților este de a descoperi abilitățile nedezvoltate și de a-i ajuta pe aceștia să le deprindă.

Cartea cuprinde metode de identificare a acestor abilități nedezvoltate, oferind numeroase exemple de situații întâlnite în școală. Se constituie ca un ghid practic pentru o colaborare de succes între părinți, profesori și copii.

PS. Cartea face parte din această serie? O să le găsim pe toate trei la chioșcuri?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *