Eaglemoss : macheta ARO 240 la scara 1:8. Din 4 septembrie 2019

CONSTRUIEȘTE MACHETA LEGENDARULUI ARO240.

ARO este singurul automobil de teren produs în România, regele industriei auto din țara noastră în anii ‘80.

Acest model este o machetă perfect executată a unuia dintre cele mai iubite automobile românești. Fidelă până la cel mai mic detaliu, macheta reproduce formele, detaliile, culorile și câteva funcții mecanice ale mașinii reale.

Construind un ARO 240, acest supraviețuitor de succes al epocii comuniste, va permite oricărui pasionat de automobile clasice să redescopere modelul prin intermediul detaliilor sale realiste.

Colecția cuprinde 130 de numere. Durata colecției va fi de 2 ani și 3 luni de la apariția primului număr.

Este o machetă la scară mare (1:8) cu următoarele dimensiuni: lungime: 500 mm, lățime: 215 mm, înălțime: 210 mm. Pentru producția de piese sunt folosite materiale de calitate foarte bună, cum ar fi metalul și plasticul. Macheta este echipată cu roți mobile, portiere și geamuri care se pot deschide, lumini funcționale. Prelata, care poate fi pliată și scoasă, asigură acces la interiorul lucrat cu mare finețe.

Prima zi de vânzare a numărului 1 al colecției este 4 septembrie 2019. Numărul 2 va fi disponibil după două săptămâni, în 18 septembrie. Apoi, următoarele numere vor apărea în fiecare zi de miercuri.

Prețul primului număr este 4,90 lei, prețul celui de-al doilea număr este 16,90 lei. Prețul normal, începând cu numărul 3, este 34,90 lei.

MAI MULTE POZE CU MACHETA.

18 thoughts to “Eaglemoss : macheta ARO 240 la scara 1:8. Din 4 septembrie 2019”

 1. Pretul total (cele 130 de kit-uri + materialele necesare la montaj) va depasi cu siguranta 1000 de euro.
  In plus, nu sunt certitudini privind disponibilitatea pe piata a colectiei pana la capat, pe durata a 2 ani si 3 luni. Exista destule astfel de exemple cu diverse machete care nu s-au mai finalizat, producatorul sistand unilateral continuarea colectiilor respective.

  In fine, cu observatiile de mai sus, o macheta de ARO 240 ramane totusi o idee tentanta pentru amatori si pentru cei pasionati.

 2. Nu cred ca sunt multi amatori pentru Aro 240. Eu am luat Dacia 1300 si este ok. Mai bine cred ca era sa apara Dacia 1100. Mai ales ca parte din matrite pentru piese erau disponibile de la Renault 8 Gordini care a fost vandut in Franta. Sau Dacia 1100 S. Acolo toate piesele modelului erau la fel ca si la R8 G, exceptie motorul care era acelasi ca si la Dacia 1300. Eu personal mai tineam in agenda saptamanala o zi blocata pentru acest model.
  Bafta amatorilor de Aro. Sper sa mearga pana la capat sa aiba satisfactia modelului dorit.

 3. Pretul final al machetei dupa ultimul numar (numarul 130) va fi 4489 Lei (adica media de 34.90 lei per saptamana, pretul unui numar de aparitie). Din cate stiu, o singura macheta s-a aflat in situatia descrisa mai sus (adica producatorul a sistat distributia machetei si este vorba de „Corabia Capitanului Cook”, acum 14 ani, daca nu si mai bine, cel mai exact a fost exact cand s-a terminat Cuirasatul Bismark de la Hachette si sau Colectia Mari corabii de la DeAgostini). In afara de aceasta macheta construibila (corabia mai sus amintita) oprita la numarul 4 de aparitie, toate machetele lansate pe piata din Romania au fost distribuite pana la ultimul numar de aparitie (adica sunt complete). Puteti sa veniti cu un titlu la care faceti referire ca fiind inceput(distribuit) si retras din vanzare inainte de finalizare? In ceea ce priveste numarul de pasionati de ARO, aveti cunostinta de vre-un sondaj sau cifre orientative, sau este doar o presupunere?

 4. Eu cred ca sint multi amatori pentru Aro, cei din generatiile de dinainte de Revolutie. Pe vremea aceea Aro era ceva de vis, de Dacia erau pline toate parcarile blocurilor dar Aro gaseai rar la particulari.

 5. Cei care le vind sint INMEDIO, care se afla in toate mallurile, sau in incinta la Kaufland etrc. – poate si alte parti –

  Acuum ca o observatie 1) Cred ca 2 ani++ de adunare de piese este cam mult (eu oricum nu am de gind sa le desfac pina le am pe toate), si 2) si eu cred ca se va merge ca pret mult peste 2 K, (considerind ca s-a intrat la 36 R pe saptamina; 3) deja o constatare neplacuta : pneul de la prima roata care a sosit nu este de cauciuc elastic, ci din plastic solid –

  … a suivre –

 6. Celor ce nu le convine sa nu cumpere. Am lucrat acolo si chiar imi face placere sa asamblez aceasta macheta. Pana la urma a fost masina romaneasca in intregime, nu a fost licenta.

 7. am colectionat de la 1-11 cred renunt mai departe daca vrea cineva le vand cu predare in cluj 0743428892

 8. Vand nr. 1, 2, 3, 4 nedesfacute, in ambalajul original. Pretul este cel platit la cumparare in functie de numar. Trimit prin posta romana, nu platesc transport. Tel. 0742689952

 9. Ne-am blocat la nr.24 – cu data de aparitie anuntata pt. 25/03/2020.
  Cum aflam cand se deblocheaza livrarile si datele ulterioare de aparitie ale colectiei ARO 240. 1/8 ?

 10. Mai mult lipsesc si piese la revista Aro 240 , ma refer le numărul 20 al revistei.
  De preț ce să mai spun, în vremurile acestea cred că este un preț mult prea mare și ar trebui să îl mai micsoreze.
  Alt subiect pe care vreau să îl ating este faptul că este bătaie de joc, revista numărul 33 – Aro 240, pentru prețul de 34,90 Lei sunt prea puține piese să le rușine și este bătaie de joc a celor de la Eaglemoss. Pentru prețul de 34,90 de Lei dacă mai aveți reviste cu puține piese să vândă mai multe reviste 2,3 sau 4 reviste care să justifice acest preț mare.

 11. Va salut pe toti ! Am hotarat atunci cand a aparut macheta sa ma apuc de construit ! Era frumos dar a venit pandemia si totul a stat pe loc ! Apoi o firma a luat hotararea sa readuca macheta pe baza de abonament . E mult mai bine , primesc un pachet pe luna il montez si il astept pe urmatorul ! Din cand in cand mai primesc si o surpriza si sincer ma bucur ! In schimb macheta e frumoasa , pana acum singura problema este directia , este foarte prost conceputa si nu se misca aproape deloc ! Oricum nu fac ture cu ea ! In rest multa sanatate si sa auzim de bine !

 12. Va salut pe toti ! Inca lucrez la ARO ! Si incepe sa capete forma ! Cu o mica intrerupere de sarbatorile de iarna , abonamentul merge bine ! Am promis ca dupa il termin( pe el pe ARO ) , nu mai fac nimic ! Poate din cauza varstei ! Pentru ceilalti , mult succes !

 13. Va salut pe toti ! Din pacate colectia s-a blocat la nr. 107 ! Distribuitorul ne asigura ca vom continua ! Ce sa zic ? Astept dar au trecut cam 4 luni de ” asteptare ” ! Sper sa continuam ! Toate cele bune si multa sanatate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.