Libertatea : Secretele creierului uman de Sandra Aamont și Sam Wang – 29 iulie 2019

Cartea Secretele corpului uman de Sandra Aamont și Sam Wand face parte din colecția Carte pentru toți a editurii Litera și poate fi găsită la chioșcuri, din 29 iulie 2019, la prețul promoțional de 19.99 lei.

PROMO.

Descrierea cărții :

Suntem proprietarii celei mai incredibile mașinării din lume – creierul. Datorită lui putem să admirăm apusul, să învățăm, să vorbim, să recunoaștem un prieten, să fugim de pericol.

Având în vedere totalitatea funcțiilor pe care le îndeplinește, creierul este comprimant într-un spațiu foarte mic.

Cântărește circa 3% din greutatea corpului (1.380 de grame), dar consumă 17% totalul de energie al organismului.

Care sunt secretele acestei mașinării uluitor de complexe? Ce rol are fiecare parte a creierului, de la cortexul prefrontal la amigdală? Sandra Aamodt și Sam Wang, renumiți specialiști în neuroștiințe, ne dezvăluie mecanismele, dar și trucurile care ajută creierul să lucreze eficient.

Autorii demontează câteva dintre miturile des întâlnite, de exemplu, faptul că folosim doar 10% din creier sau că bebelușii care ascultă Mozart devin mai inteligenți. A ne cunoaște mai bine creierul este nu numai amuzant, ci și util.

Vom afla cum putem depăși efectele decalajului de fus orar, cum să ne antrenăm voința, cum să tratăm o fobie sau să ne menținem creierul în formă.

„O încântătoare și antrenantă călătorie prin neuroștiințe… Dacă creierul uman ar veni însoțit de un manual al utilizatorului, cam așa ar trebui să arate acesta.” – Daniel Gilbert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *