Libertatea : Siajul morții de Erik Larson – 8 iulie 2019

Luni, 8 iulie 2019, la chioșcurile de ziare se va putea găsi cartea Siajul morții de Erik Larson, aceasta făcând parte din colecția Carte pentru toți a editurii Litera.

Prețul la chioșcuri :  19.99 lei. PROMO.

Pe 1 mai 1915, când Primul Război Mondial intra în cea de a zecea sa lună, un transoceanic de linie luxos, la fel de bogat decorat ca un conac englezesc de  țară, pleca din New York cu destinația Liverpool, având la bor un număr recor de copii.

În rândurile pasagerilor domnea o surprinzătoare stare de bună dispoziție, deși Germania declarase că apele din jurul Marii Britanii constituiau o zonă de război.

Lusitania era unul dintre marile transatlantice ale epocii, cel mai rapid vapor de linie aflat în serviciu, iar căpitanul ei, William Thomas Turner, avea o încredere de nestrămutat în regulile stricte ale războiului purtat de gentlemani, care feriseră, vreme de un secol, vasele civile de orice atac.

Este o poveste pe care mulți dintre noi cred că o cunosc, fără a o ști cu adevărat, iar Erik Larson ne-o readuce în atenție plină de suspans, schimbând rolurile între vânător și vânat, în timp ce descrie un tablou mai general al Americii la apogeul Erei Progresului.

Plină de strălucire și de emoție, „Siajul morții” aduce la viață o distribuție de personaje evocatoare, printre care se numără și președintele Woodrow Wilson, un om sufocat de suferință și îngrozit de perspectiva unui război mondial.

„Siajul morții” surprinde drama pură și puterea emoțională a unui dezastru ale cărui detalii intime și înțeles real riscau să rămână pierdute în negurile istoriei.

Ultima călătorie a navei Lusitania.

„Larson are talentul de a conferi nonficțiunii valențe dramatice pure…” – New York Times

One thought to “Libertatea : Siajul morții de Erik Larson – 8 iulie 2019”

  1. Cartea Siajul morții de Erik Larson se va găsi la chioșcuri, din 8 iulie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *