Adevărul : De vorbă cu Mussolini de Emil Ludwig – 10 iunie 2019

Luni, 10 iunie 2019, ziarul Adevărul vine la pachet cu cartea De vorbă cu Mussolini de Emil Ludwig (despre putere, geniu, caracter, personalitate și soartă.

Convorbiri politico-filozofice cu fondatorul fascismului.

Preț ziar + carte : 15 lei.  PROMO.

„Convorbirile următoare au fost ţinute la Roma, în limba italiană, de la 23 martie până la 4 aprilie 1932, aproape zilnic, timp de o oră, în Palazzo Venezia şi transcrise apoi imedi­at de mine în germană; n-am intercalat decât puţine fraze provenind din convorbirile mele anterioare cu Ducele. Manuscrisul german a fost supus lui Mussolini, care a revăzut din memorie toate pasajele în care vorbeşte el. Corecturile, făcute chiar de mâna sa, constau în total în 18 cuvinte şi în tăierea a câtorva fra­ze. Textul astfel corectat şi tradus în italiană a fost iarăşi supus Ducelui, spre a-l revedea.

Textul german poate servi deci ca bază pentru toate traducerile. Nu m-am folosit de niciun material străin; rămân totuşi foarte recunoscător Margheritei Sarfatti, a cărei biografie a lui Mussolini mi-a sugerat unele inspiraţii. De asemenea, în cele ce urmează nu se va găsi niciuna din anecdo­tele de care e plină Roma, nici informaţii luate de la colaboratorii Ducelui, care istorisesc des­pre el amănunte revelatoare. Aceste convor­biri nu conţin decât numai ceea ce s-a vorbit.” – Emil Ludwig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *