Libertatea : Doamna de Monsoreau de Alexandre Dumas. Din 16 mai 2019

Din 16 mai 2019, la chioșcurile de ziare vom putea găsi cartea Doamna de Monsoreau de Alexandre Dumas (parteneriat Libertatea și editura Dexon).

Vor fi 3 volume, apariție săptămânală :

  • volumul 1 – 16 mai 2019
  • volumul 2 – 23 mai 2019
  • volumul 3 – 30 mai 2019

Prețul unui volum : 19.99 lei.

PROMO 1 / PROMO 2 (adăugat ulterior publicării articolului, pe 22 mai 2019)

Doamna de Monsoreau este un roman istoric publicat în 1846, după Regina Margot si înainte de Cei 45. Acțiunea are loc între anii 1578 și 1579, la șase ani de la masacrul Sf. Bartolomeu. Ducele d’Alencon a devenit duce D’Anjou după încoronarea fratelui său pe tronul Franței, Henric al III-lea.

Povestea centrală este legată de viața tinerei domnișoare Diane de Meridor. În momentul în care un apropiat al regelui, contele de Monsoreau se indrăgostește de ea, viața acesteia se schimbă și din liniștită devine extrem de tulburată. Deși Diane nu-i împărtășește sentimentele lui Monsoreau, el obține, de la tatăl fetei, prin însalăciune, acceptul căsătoriei.

Diane se resemenează într-o căsnicie fără iubire, până în ziua în care îl întâlnește pe contele Bussy d’Amboise, un protestant cunoscut, de care se îndrăgostește. Din acest moment, dragostea ei nu are egal decât în ura împotriva soțului. Dar povestea celor doi e complicată și de intrigile puse la cale de un alt pretendent la inima Dianei, nimeni altul decât ducele d’Anjou.

One thought to “Libertatea : Doamna de Monsoreau de Alexandre Dumas. Din 16 mai 2019”

  1. Astăzi a apărut și volumul 3 din Doamna de Monsoreau de Alexandre Dumas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *