Ghid de jupoane și piraterii pentru doamne de Mackenzi Lee (Leda Edge, 2019)

Bookflix - târg de carte Litera : reduceri atractive și carte cadou

Continuarea romanului Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni.

Descrierea cărții :

Revenită în Anglia, după uimitoarele sale aventuri în compania destrăbălatului frate maimare, Monty, Felicity Montague și-a pus în minte două lucruri : să evite cu orice preț căsătoria cu brutarul Callum și să studieze medicina.

Istețimea, pasiunea și erudiția tinerei nu sunt însă suficiente pentru a-i convinge pe venerabilii doctori din Edinburgh, care consideră că știința este un domeniu rezervat bărbaților. Speranța încolțește în inima lui Felicity atunci când  află că idolul ei, medicul Alexander Platt, caută ajutoare pentru viitoarea expediție în Statele Berbere.

Cum să ajungă însă la Platt, aflat în Germania, dacă n-are un ban în buzunar? Șansa îî surâde când Sim, o tânără algeriana, se oferă să îi plătească drumul. Cu o condiție, totuși : să îi permită accesul în casa ilustrului medic pentru a recupera un obiect misterios.

Pe negândite, Felicity se vede implicată într-o aventură din care nu lipsesc o mână de mercenari lipsiți de inimă, câțiva pirați cumsecade și niște animale desprinse parcă din basme.

„O sclipitoare poveste despre feminism, prietenia între femei, privilegii și discriminare sexuală în secolul al XVII-lea.” – Buzzfeed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *