Alienistul de Caleb Carr (Leda Edge, 2019)

Bookflix - târg de carte Litera : reduceri atractive și carte cadou

Peste 2 milioane de exemplare vândute în întreaga lume.

New York, 1896. Jurnalistul John Schuyler Moore este chemat de doctorul Laszlo Kreizler – psiholog sau „alienist” – să vadă trupul mutilat al unui adolescent, abandonat pe podul Williamsburg, aflat încă în construcție. De aici, cei doi prieteni încep o călătorie revoluționară pentru lumea criminalisticii: crearea profilului psihologic al ucigașului pe baza detaliilor crimelor sale. În timpul aventurii lor periculoase, descoperă atât trecutul traumatizant, cât și mintea perversă a unui criminal care va ucide din nou, înainte ca vânătoarea lor să se termine.

Cu un ritm susținut și captivant, marcat de amănunte istorice, Alienistul readuce în prim-plan New Yorkul de la sfârșitul secolului al XIX-lea, cu casele lui mari, cu polițiști corupți și gangsteri extravaganți, cu clădirile strălucitoare ale celor două Opere și bodegile sordide. Este o epocă în care, dacă pui la îndoială părerea generală că toți criminalii se nasc criminali și susții că ei se formează în mijlocul societății, poți suferi consecințe neașteptate și chiar fatale.

„Thrillerul de epocă al lui Caleb Carr ne poartă într-un moment al istoriei când ideea modernă de criminal în serie abia înmugurise […]. El urmărește îndeaproape eforturile unei echipe de anchetatori vizionari care lucrează fără oprire să rezolve un șir de crime oribile […]. Fascinant […]. Plin de suspans […]. Încântător.” The Detroit News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *