Măine, 16 aprilie 2019, la chioșcurile de ziare vom putea găsi cartea Contract de căsătorie de Geza Garonyi.

Preț : 9.99 lei.

Descrierea cărții : 

Este povestea căsătoriei din interes a doi tineri care par a nu avea nimic în comun.

Csaba Balogh este un tânăr ziarist din Pesta, al cărui vis este să ajungă un pictor renumit. Însă pentru a-şi realiza visul are nevoie de bani, de care momentan nu dispune.Sora sa mai mică, căsătorită şi stabilită pe domeniul familiei, la care Csaba renunţase pentru ea şi familia sa, îi cere ajutorul. Soţul ei, cartofor înrăit, ipotecase moşia pentru a-şi achita datoriile la cărţi. Astfel, au nevoie de o sumă mare de bani pentru a nu pierde casa.

Aflat într-o dilemă foarte mare, neştiind de unde să facă rost de aceşti bani, Csaba vede în ziar anunţul unui domn care doreşte să-şi mărite fata, oferind o zestre care depăşeşte cu mult suma de care are el nevoie. Acest domn, O Peter, un mare comerciant de vinuri, avea o singură fată, Ida, pe care o crescuse într-o mănăstire din momentul morţii soţiei sale. Atunci când aceasta se întoarce acasă, odată şcoala terminată, tatăl său, neştiind cum se poate descurca cu o domnişoară în casă şi dorind să scape de responsailităţi, dă anunţul în ziar.

Deşi la început este jignită de iniţiativa tatălui său, simţindu-se scoasă la vânzare, mai târziu Ida este de acord cu căsătoria, dorind să scape din casa în care tatăl său urma să îşi aducă viitoarea nevastă, o prietenă a sa din copilărie, mai tânără decât ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *