Libertatea : titlurile colecției Carte pentru toți – februarie și martie 2019

Colecția Carte pentru toți de la Libertatea va continua în lunile februarie – martie 2019 cu următoarele titluri : 

 • Steagul roșu de David Priestland – 4 februarie 2019
 • Monștri de Simon Sebag Montefiore – 11 februarie 2019
 • Inchiziția de Toby Green – 18 februarie 2019
 • Amintiri de Mihail Gorbaciov – 25 februarie 2019
 • Demonii de Fyodor Dostoevsky – 4 martie 2019
 • Peripețiile bravului soldat Svejk de Jarolav Hasek – 11 martie 2019
 • FBI, o istorie secretă de Tim Weiner – 18 martie 2019

Vândute la 19.99 lei – PROMO 1.

 • Cu tine în depărtare de Carla Guelfenbein – 6 februarie 2019
 • Să nu faci rău de Henry Marsh – 13 februarie 2019
 • Moartea lui Ivan Ilici și alte povestiri de Lev Tolstoi – 20 februarie 2019
 • Zbor de noapte / Pilot de război / Pământ al oamenilor de Antoine de Saint-Exupery – 6 martie 2019
 • Ultimii martori de Svetlana Aleksievici – 13 martie 2019
 • Biografii necenzurate ale unor oameni celebri de Will Cuppy – 20 martie 2019
 • Leonardo da Vinci. Biografia unui geniu de Michael White – 27 martie 2019

Vândute la 17.99 lei – PROMO 2 , nu se cunoște data exactă de apariție a cărților, vom reveni cu o actualizare.

PS. Listele nu sunt complete. Cu siguranță vor fi și alte titluri.

11 thoughts to “Libertatea : titlurile colecției Carte pentru toți – februarie și martie 2019”

 1. Stegul roșu de David Priestland – 4 februarie 2019

  David Priestland, profesor de istorie la Oxford, ne oferă cea mai amplă trecere în revistă a comunismului, de la originile din timpul Revoluției Franceze până la dominația din secolul XX.

  Nu lipsesc nici un personaj și nici un eveniment important, de la Marx, Lenin, Stalin, Mao, Kim Ir Sen la Che Guevara, Fidel Castro, Tito, Ceaușescu și Gorbaciov. Autorul reușește să descopere amănunte inedite în biografii sau evenimente care au influențat deciziile acestor oameni. Dincolo de înșiruirea cronologică a faptelor, autorul identifică tipare, relații cauză–efect și mecanisme care te fac, după ce citești cartea, să rămâi pe gânduri ori de câte ori te uiți la un buletin de știri sau deschizi un ziar. În actuala perioadă de incertitudine economică, nu trebuie să uităm că necunoașterea istoriei ne condamnă la repetarea ei.

  Cu tine în depărtare de Carla Guelfenbein – 6 februarie 2019

  Emilia, o studentă de origine chiliană din Franţa, sosește la Santiago pentru a studia opera misterioasei scriitoare Vera Sigall. La scurtă vreme după ce face cunoștință cu ea, Vera suferă un accident bizar în urma căruia rămâne în comă. În timp ce îi așteaptă refacerea în spital, Emilia îl cunoaște pe Daniel, un vecin și bun prieten al scriitoarei care bănuiește că Vera a căzut pe scări nu accidental, ci împinsă de o mână criminală.

  Căutarea adevărului va fi marcată de false indicii și de descoperiri neașteptate, căci lucrurile care ies la lumină și se dovedesc hotărâtoare pentru soarta Emiliei și a lui Daniel nu sunt ceea ce ei se așteptau să găsească.

  Desfășurarea evenimentelor va revela identitatea reală a tuturor personajelor și raporturile dintre ele, punând în același timp în discuție problema creatorului de geniu în relația sa cu lumea, a legăturilor de familie și a dragostei care-i unește și-i desparte pe oameni.

  Monștri de Simon Sebag Montefiore – 11 februarie 2019

  Cele mai malefice personalități istorice, de la Nero la Osama bin Laden”, de Simon Sebag Montefiore – o cronică a celor mai detestate personaje din istoria lumii, prezentate cronologic, din vremurile biblice până în cele moderne. Lista cuprinde peste 100 de nume, conducători de stat, despoți însetați de sânge sau criminali în serie, de la Caligula și Ivan cel Groaznic la Elena și Nicolae Ceaușescu, supranumiți „soții Macbeth“.

 2. Să nu faci rău de Henry Marsh – 13 februarie 2019

  Ai ocazia să citești impresiile unui neurochirurg despre erori, vinovăție și latura umană a medicinei în cartea „Să nu faci rău”, de Henry Marsh. Află ce înseamnă să fii neurochirurg? Cum e să ții viața cuiva în mâinile tale, să tai adânc în materia care creează gândurile, sentimentele și rațiunea? Cum trăiești cu consecințele efectuării unei operații care ar trebui să salveze viața unui pacient, dar care se termină prost?

 3. Inchiziția de Toby Green – 18 februarie 2019 – prin care Toby Green readuce la viață această perioadă a istoriei cu ajutorul uriașei arhive inchizitoriale păstrate, prezentând nenumărate cazuri și povești, de la arhiepiscopi la oameni obișnuiți, toate victime inocente ale unui sistem diabolic.

 4. Moartea lui Ivan Ilici și alte povestiri de Lev Tolstoi – 20 februarie 2019

  “Moartea lui Ivan Ilici” este o capodoperă a realismului psihologic, o examinare intensă și emoționantă a morții și a căilor de obținere a izbăvirii.
  Ivan Ilici este un bărbat de vârstă mijlocie, aflat la apogeul carierei de magistrat. După un accident banal, el constată că îl așteaptă o moarte prematură, pe care o consideră o teribilă nedreptate. Față în față cu propria mortalitate, Ivan începe să pună la îndoială tot ceea ce credea despre sensul vieții.

 5. Amintiri de Mihail Gorbaciov – 25 februarie 2019

  Ai ocazia să citești cartea scrisă de unul dintre cei mai influenți și controversați oameni ai secolului XX – Mihail Gorbaciov. În „Amintiri. Viața mea înainte și după perestroika” ne aflăm în 1985 când Mihail Gorbaciov, abia ales secretar general al Partidului Comunist al URSS, începea un proces de reformare a întregului sistem economic și politic sovietic.

  Ceea ce avea să devină cunoscut drept perestroika („reconstrucție”) a durat doar șase ani, până în decembrie 1991, când Gorbaciov și-a dat demisia din funcția de președinte al URSS. Efectele politicii lui Gorbaciov au fost incredibile, provocând nu doar dezmembrarea URSS și prăbușirea regimului comunist în toată Europa de Est, ci și căderea Cortinei de Fier și reunificarea Germaniei. Occidentul, pe de altă parte, i-a apreciat meritele indiscutabile pe plan extern. Mihail Sergheevici Gorbaciov rămâne unul dintre cei mai influenți și controversați oameni ai secolului XX.

 6. Demonii de Fyodor Dostoevsky – 4 martie 2019

  Singurul roman politic scris de Dostoievski, o alegorie a consecințelor distrugătoare ale nihilismului politic și moral care lua avânt în Rusia anilor 1860, dar, făcând portretul vremurilor sale, Dostoievski atinge de fapt condiția umană în general, problema existenței lui Dumnezeu, a diferenței dintre bine și rău, a dorinței de putere. Personajele romanului sunt orbite de convingeri politice și de construcții teoretice ale moralității, dezlănțuindu-și propriii demoni interiori. Nikolai Stavroghin, misteriosul aristocrat nihilist, se folosește de sentimentele celorlalți, domină mințile orășenilor naivi de provincie, seduce și manipulează fără scrupule, iar Piotr Verhovenski, maestru al conspirației, orchestrează o încercare de revoluție care va aduce micul oraș patriarhal în pragul dezastrului.

  Virginia Woolf despre romanele lui Dostoievski:”Sunt vârtejuri clocotitoare, furtuni de nisip învolburate, șuvoaie de apă care șuieră, fierb și ne sorb în ele. Sunt compuse în întregime din materia sufletului. Împotriva voințelor noastre, suntem aspirați, răsuciți, orbiți, sufocați și, simultan, umpluți de un extaz amețitor.”

 7. Nu se cunosc aceste detalii în acest moment. Le vom publica pe blog de îndată ce le vom cunoaște.

  “Peripețiile bravului soldat Švejk” de Jaroslav Hasek – 11 martie 2019 este un roman genial, poate cel mai amuzant roman scris vreodată.
  Bonom și guraliv, Švejk devine cel mai loial soldat ceh al armatei austro-ungare când este încorporat la izbucnirea Primului Război Mondial. Deși pare că singura sa dorință este să ajungă pe front, descurcărețul Švejk se folosește de toate subterfugiile posibile în relația cu medicii, polițiștii, preoții și ofițerii care îl bat la cap ca să intre în luptă, țelul său fiind să se țină cât mai departe de front.
  Citiți povestea unui „om mărunt“ prins într-o uriașă mașinărie birocratică

 8. Pe 18 martie, Tim Weiner – FBI: O ISTORIE SECRETĂ (cf. unui comentariu al editurii pe pagina de FB Litera).

  Jurnalistul Tim Weiner pune sub lupă o instituție emblematică a Americii – Biroul Federal de Investigații. Autorul dezvăluie informații din mii de documente declasificate recent, inclusiv dosarele secrete ale lui J. Edgar Hoover și peste 200 de relatări ale unor foști și actuali agenți FBI.
  Cartea lui Tim Weiner ne divulgă mai mult decât culisele luptei FBI împotriva infractorilor, spionilor și teroriștilor. Ne dezvăluie și o altă față a istoriei, prin portretele schițate unor personaje care au schimbat soarta întregii lumi, de la Martin Luther King la Barack Obama.

 9. Biografii necenzurate ale unor oameni celebri de Will Cuppy – 20 martie 2019.

  cartea care vă dezvăluie personalitatea marilor nume ale istoriei în detalii savuroase – Biografii necenzurate ale unor oameni celebri! Descoperiți latura umană a 26 de figuri legendare, aflați slăbiciunile, ambițiile secrete și moralitatea adesea îndoielnică.
  Bestseller The New York Times, publicat în numeroase ediții și tradus în multe limbi, această carte a atras intresul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

  PROMO.

 10. Astazi, 8 aprilie am gasit la chioscuri in colectia Carte pentru toti, cartea Napoleon: Viata, mostenire, imagine: o biografie de Alan Forrest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *