Libertatea : titlurile colecției Carte pentru toți – februarie și martie 2019

Colecția Carte pentru toți de la Libertatea va continua în lunile februarie – martie 2019 cu următoarele titluri : 

 • Steagul roșu de David Priestland – 4 februarie 2019
 • Monștri de Simon Sebag Montefiore – 11 februarie 2019
 • Inchiziția de Toby Green – 18 februarie 2019
 • Amintiri de Mihail Gorbaciov – 25 februarie 2019
 • Demonii de Fyodor Dostoevsky – 4 martie 2019
 • Peripețiile bravului soldat Svejk de Jarolav Hasek – 11 martie 2019

Vândute la 19.99 lei – PROMO 1.

 • Cu tine în depărtare de Carla Guelfenbein – 6 februarie 2019
 • Să nu faci rău de Henry Marsh – 13 februarie 2019
 • Moartea lui Ivan Ilici și alte povestiri de Lev Tolstoi – februarie 2019

Vândute la 17.99 lei – PROMO 2 , nu se cunoște data exactă de apariție a cărților, vom reveni cu o actualizare.

PS. Listele nu sunt complete. Cu siguranță vor fi și alte titluri.

3 thoughts to “Libertatea : titlurile colecției Carte pentru toți – februarie și martie 2019”

 1. Stegul roșu de David Priestland – 4 februarie 2019

  David Priestland, profesor de istorie la Oxford, ne oferă cea mai amplă trecere în revistă a comunismului, de la originile din timpul Revoluției Franceze până la dominația din secolul XX.

  Nu lipsesc nici un personaj și nici un eveniment important, de la Marx, Lenin, Stalin, Mao, Kim Ir Sen la Che Guevara, Fidel Castro, Tito, Ceaușescu și Gorbaciov. Autorul reușește să descopere amănunte inedite în biografii sau evenimente care au influențat deciziile acestor oameni. Dincolo de înșiruirea cronologică a faptelor, autorul identifică tipare, relații cauză–efect și mecanisme care te fac, după ce citești cartea, să rămâi pe gânduri ori de câte ori te uiți la un buletin de știri sau deschizi un ziar. În actuala perioadă de incertitudine economică, nu trebuie să uităm că necunoașterea istoriei ne condamnă la repetarea ei.

  Cu tine în depărtare de Carla Guelfenbein – 6 februarie 2019

  Emilia, o studentă de origine chiliană din Franţa, sosește la Santiago pentru a studia opera misterioasei scriitoare Vera Sigall. La scurtă vreme după ce face cunoștință cu ea, Vera suferă un accident bizar în urma căruia rămâne în comă. În timp ce îi așteaptă refacerea în spital, Emilia îl cunoaște pe Daniel, un vecin și bun prieten al scriitoarei care bănuiește că Vera a căzut pe scări nu accidental, ci împinsă de o mână criminală.

  Căutarea adevărului va fi marcată de false indicii și de descoperiri neașteptate, căci lucrurile care ies la lumină și se dovedesc hotărâtoare pentru soarta Emiliei și a lui Daniel nu sunt ceea ce ei se așteptau să găsească.

  Desfășurarea evenimentelor va revela identitatea reală a tuturor personajelor și raporturile dintre ele, punând în același timp în discuție problema creatorului de geniu în relația sa cu lumea, a legăturilor de familie și a dragostei care-i unește și-i desparte pe oameni.

  Monștri de Simon Sebag Montefiore – 11 februarie 2019

  Cele mai malefice personalități istorice, de la Nero la Osama bin Laden”, de Simon Sebag Montefiore – o cronică a celor mai detestate personaje din istoria lumii, prezentate cronologic, din vremurile biblice până în cele moderne. Lista cuprinde peste 100 de nume, conducători de stat, despoți însetați de sânge sau criminali în serie, de la Caligula și Ivan cel Groaznic la Elena și Nicolae Ceaușescu, supranumiți „soții Macbeth“.

 2. Să nu faci rău de Henry Marsh – 13 februarie 2019

  Ai ocazia să citești impresiile unui neurochirurg despre erori, vinovăție și latura umană a medicinei în cartea „Să nu faci rău”, de Henry Marsh. Află ce înseamnă să fii neurochirurg? Cum e să ții viața cuiva în mâinile tale, să tai adânc în materia care creează gândurile, sentimentele și rațiunea? Cum trăiești cu consecințele efectuării unei operații care ar trebui să salveze viața unui pacient, dar care se termină prost?

 3. Inchiziția de Toby Green – 18 februarie 2019 – prin care Toby Green readuce la viață această perioadă a istoriei cu ajutorul uriașei arhive inchizitoriale păstrate, prezentând nenumărate cazuri și povești, de la arhiepiscopi la oameni obișnuiți, toate victime inocente ale unui sistem diabolic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *