Libertatea : Saga Asiei de James Clavell. Din 22 februarie 2019

 

Din 22 februarie 2019, Libertatea va aduce la chioșcurile de ziare Saga Asiei de James Clavell.

Saga Asiei este o poveste plină de acțiune, intrigă și iubire, care ne va captiva de la început până la sfârșit.

Prețul unei volum : 24.99 lei

Cărțile și data acestora de apariție : 

 • Shogun volumul 1  (Japonia feudală, 1600) – 22 februarie 2019
 • Shogun volumul 2 – 1 martie 2019
 • Tai-Pan volumul 1 (Honk Kong, 1841) – 8 martie 2019
 • Tai-Pan volumul 2 – 15 martie 2019
 • Gai- Jin volumul 1  (Japonia, 1862) – 5 aprilie 2019
 • Gai- Jin volumul 2 – 12 aprilie 2019
 • Nobila casă volumul 1 (Honk Kong, 1963) – 10 mai 2019
 • Nobila casă volumul 2 – 17 mai 2019
 • Changi volumul  (lagăre de prizonieri din Japonia și Singapore, 1945) – 17 septembrie 2020
 • Vârtejul volumul 1 (Iran, 1979) – 24 septembrie 2020
 • Vârtejul volumul 2 – 1 octombrie 2020

În secțiunea de comentarii veți găsi descrierea cărților din Saga Asiei de James Clavell.

PROMO.

„Aventură și acțiune, suspans, pericol, relații umane impresionante… o poveste excepțională.’ – Los Angeles Times

„Nu-mi amintesc de vreun roman care să mă fi captivat ca acesta… Nu doar îl citești, îl trăiești de-a dreptul.’ – New York Times Book Review

„O poveste superb meșteșugită… acțiunea curge tumultuos, prinzându-l pe cititor ca într-un adevărat torent.’ – Washington Star

12 thoughts to “Libertatea : Saga Asiei de James Clavell. Din 22 februarie 2019”

 1. Shogun de James Clavell nu mai necesită nicio recomandare. Este o realizare extraordinară, o vastă și dramatică reconstituire a Japoniei de la începutul secolului al XVII-lea. Autorul nu oferă numai o poveste plină de acțiune, intrigă și iubire, ci ne face pe noi, vesticii să înțelegem codul de onoare al samuraiului, plin de sălbaticie, de frumusețe și de obsesie a morții.

  Un tablou extraordinar de complex și minuțios realizat, a unei lumi care continuă să fascineze, pe fundalul căruia este schițat, în linii mari, prin Blakethorne, și profilul europeanului din anii 1600, venit într-un șocant contact cu civilizația superioară, pe atunci, a Japoniei. O carte captivantă, ce va stârni interesul încă multor generații.


  Tai-pan de James Clavell

  Romanul, publicat în 1966, constituie modelul pentru romanele ulterioare ale lui Clavell, care conțin un număr mare de personaje și multe intrigi intersectate. Plasată în zilele tulburi ale anilor 1840, TAI-PAN este povestea lui Dirk Struan, conducătorul, „tai-pan”-ul celei mai puternice companii comerciale din Orientul Îndepărtat.

  „Tai Pan” prezintă povestea lui Dirk Stuan, pirat, contrabandist cu opiu și un foarte bun manipulator. O carte plină de acțiune, cu sânge, păcate, conspirații, sex și crimă, toate desfășurate în atmosfera exotică a Cantonului și Hong Kong-ului.

 2. Gai-Jin de James Clavell

  Este al treilea roman din Saga Asatică , acțiunea desfășurându-se la 20 de ani după sfârșitul cărții Tai Pan. A fost publicat în 1993, cu puțin timp înainte de moartea scriitorului.

  Acțiunea revine la subiectul anilor 1860, la lupta dintre companiile Struan și Brock pentru supremația comercială. Tânărul Malcolm Struan confruntă politica complexă a justiției japoneze și pe samurai, pentru a învinge în dragoste. Ca și în cazul celorlalte romane ale lui Clavell, intriga și personajele sunt inspirate din evenimente reale.


  Nobila Casă de Jams Clavell

  James Clavell a fost un simpatizant al capitalismului și al individualismului politic. Nu întâmplător s-a declarat un admirator înfocat al lui Ayn Rand, scriitoare americană de origine rusă, fondatoarea școlii filozofice obiectiviste, căreia i-a trimis un exemplar din romanul Nobila Casă în 1981.

  Începând cu Nobila Casă, James Clavell creează o punte de legatură intre romanele sale prin intermediul personajelor creionate anterior sau al descendenților acestora.

  Este a patra carte din Saga Asiatică ce continuă povestea familiei Struan. Au trecut peste 100 de ani de când Dick Struan a înființat cea mai veche companie comercială din Hong Kong. Însă acum, Nobila Casă este în pericol. Hong Kong-ul însuși a devenit un teritoriu periculos, unde se confruntă agenții CIA, KGB și cei ai Republicii Populare Chineze, ieșind la iveală vechi rivalități între tai-pani și o sete de răzbunare care se întinde pe parcursul a mai bine de un secol.

  Primejdiile pândesc la tot pasul, pentru că mizele sunt uriașe, iar rivalii nu țin cont de nimic. Autorul ne introduce într-o lume plină de tensiune și suspans, într-o abundență de aventuri, cu răpiri, crime și catastrofe naturale. Romanul a fost adaptat pentru un serial de televiziune.

 3. Changi de James Clavell, publicat în 1962, este romanul de debut al lui James Clavell, primul din seria „Saga Asiatică”, deși acest nume nu va fi atribuit romanelor sale decât după publicarea lui „Shogun”. Volumul se distinge prin nota de incontestabilă autenticitate, fiind bazat pe experiența personală a autorului.

  Fiul unui ofițer în Marina Militară Britanică, Clavell s-a înrolat la 16 ani în Artileria Regală Britanică, pentru a continua tradiția familiei și a luptat împotriva japonezilor în Malaezia.

  Rănit și capturat, a fost dus într-un lagăr de prizonieri din Insula Java Centrală, după care a fost mutat la închisoarea Changi, de lângă Singapore. „Changi” prezintă istoria deținuților britanici într-o celebră închisoare din Singapore, condusă de japonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când principalul bastion britanic în Asia era Singapore.

  Căderea orașului a însemnat distrugerea armatei Aliaților și capturarea a peste 15.000 de soldați.

  Este povestea prizonierilor din Changi, cel mai vestit lagăr din Asia, o poveste despre lupta pentru supraviețuire, despre prietenie și ură, într-o lume extrem de dură, dezumanizată, în care numai cei mai puternici rezistă.


  Vârtejul de James Clavell

  Acțiunea se desfășoară în timpul revoluției iraniene din 1979. Povestea acoperă o perioadă de trei saptamani de fanatism, pasiune, sacrificiu de sine și inimi zdrobite într-un Teheran însângerat.

  O echipă de piloți este prinsă în mijlocul luptelor dintre revoluționari și trupele internaționale. Doi dintre ei au soții de naționalitate iraniană, femei pe care le iubesc mai presus de siguranță sau politică.

  La fel ca și în celelalte romane ale sale, Clavell imaginează intrigi foarte elaborate, cu multe personaje, care se împletesc cu măiestrie cu descrierile culturii iraniene.

 4. Nope. Si cei de la Litera am observat ca raspund la toate intrebarile in comentariile de pe facebook, cu exceptia celor legate de Saga Asiei … Ar putea zice foarte bine ca nu le mai scot sau ca nu au inca o data …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *